У Львові під відкритим небом читатимуть заборонену книгу про Стуса

1754 0
Книгу читатимуть перед Ратушею.
фото: віват

фото: віват

Завтра, 23 жовтня, на площі Ринок перед Ратушею відбудуться публічні читання книги Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса». Захід триватиме з 19.00 до 21.00 год. Про це повідомляє пресслужба ГО «Форум видавців», яка разом з онлайн-медіа «Свідомі» організовують подію.

Читайте також: «Закривають рота не тільки мені», – Вахтанг Кіпіані про рішення суду заборонити його книжку про Стуса

За словами організаторів, подія має привернути увагу більшої кількості людей до цієї ситуації та підтримати видавництво «Vivat» та автора книги Вахтанга Кіпіані.

Публічно уривки зачитають український поет та письменник, літературознавець Остап Сливинський, програмна директорка ГО «Форум видавців» Софія Челяк, засновниця онлайн-медіа «Свідомі» Анастасія Бакуліна та голова Освітнього центру з прав людини Володимир Бєглов. Після виступу кожного із запрошених гостей буде декілька хвилин вільного мікрофона, коли невеликий уривок з книги зможе зачитати будь-хто охочий.

У зв’язку із карантинними обмеженнями на подію обов’язкова попередня реєстрація із зазначенням часу відвідування заходу .

Крім того, організатори наголошують на важливості наявності масок та дотриманні соціальної дистанції.

Прямий ефір читань транслюватимуть на сторінках медіа «Свідомі» та ГО «Форум видавців» у соцмережах.

Читайте також: У Міністерстві культури обіцяють закупити книги про Стуса для українських бібліотек

Нагадаємо, 19 жовтня Дарницький районний суд міста Києва заборонив видавництву «Vivat» розповсюджувати надрукований тираж книжки «Справа Василя Стуса». 

Книга Кіпіані «Справа Василя Стуса» вийшла у друк у травні 2019 року. Її все ще можна придбати – на сайті та в книгарнях мережі «Є» вона коштує 256 грн, у книгарнях Наш форматЯкабу, книгарні Vivat – за 260 грн. Vivat уже готує новий наклад книги, поки рішення суду не вступило у силу. 

Що вважає про рішення суду сам автор забороненої книги читайте у матеріалі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!