Як зміниться вулиця Захисників України у Львові. Фото

3609 0
Міська рада планує провести конкурс на створення муралів на цій вулиці.
Фото Тараса Бабенчука

Фото Тараса Бабенчука

Сьогодні у Львові відбулося офіційне найменування вулиці Захисників України, що розташована між вулицею Шевченка та Городоцькою, на якому були присутні родини Героїв російсько-української війни. Про це йшлося у стрімі Тvoemisto.tv.

«Це важливо не лише для нас, а й для наступних поколінь. Вулиці дали збірну назву і вшанували пам’ять всіх героїв», – зазначили представники родин захисників. 

За словами директора департаменту «Адміністрація міського голови» Євгена Бойка, зараз у міській раді продовжують обговорювати найменування однієї з вулиць на честь Ігоря Зінича, бійця 80-ї десантно-штурмової бригади, лікаря, захисника Донецького аеропорту. 

Читайте також: Поблизу Церкви Анни у Львові планують збудувати конгрес-хол, музей і велику парковку

У ЛМР також планують провести конкурс на створення муралів і облаштування простору. 

«Конкурс триватиме і найкращі митці зможуть реалізувати мурали. Це потрібно для того, щоб створити цілісну концепцію на цій вулиці», – заявив міський голова Львова Андрій Садовий. 

Мурали, які є на цій вулиці, були створені за ініціативи ГО «Граніт». На стіні зараз є тематичні вірші про війну, козак, мурал, присвячений Революції Гідності і Донецькому аеропорту та інші. 

Зараз на вулиці Захисників України односторонній рух з трьома смугами руху і трамвайною колією. Люди скаржаться, що третя смуга завжди запаркована автомобілями, хоча паркування тут не перебачене. 

Міський голова на це заявив, що створювати нове місце для паркування поки не планують, але що проїзд вулицею повинен бути вільний.

Утім не всі львів'яни підтримали ідею найменування саме цієї вулиці на честь захисників, мовляв, вона дуже коротка і на ній немає особливих пам'яток чи закладів, окрім як бокової частини театру Лесі Українки. І назва Захисників України є дуже узагальненою, не має прив'язки російсько-української війни.

Читайте також: Поблизу церкви Анни у Львові планують збудувати конгрес-хол, музей і велику парковку

Нагадаємо, що у Львові планують забудувати територію колишнього військового містечка, що поблизу церкви Анни. Там планують звести конгрес-хол, приміщення для музеїв, адмінбудівлю мерії і облаштувати один з найбільших паркінгів у місті. Детальніше про це, читайте у матеріалі.

Софія Шавранська

Фото і відео Тараса Бабенчука

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!