У Львові відбулися урочистості з нагоди Дня Конституції Польщі

1403 0
3 травня 1791 року ухвалили найстарішу у Європі першу польську Конституцію.
Фото: Павла Ткачука

Фото: Павла Ткачука

Сьогодні, 3 травня, у Львові поклали квіти до пам’ятника видатному польському поету Адаму Міцкевичу. Про це повідомив очільник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Павло Ткачук.

На запрошення Генерального Консула Республіки Польщі у Львові участь у заходах з нагоди національного свята – Дня Конституції – взяли представники влади та громади міста. Саме 231 рік тому, 3 травня 1791 року, ухвалили найстарішу у Європі першу польську Конституцію, яка стала надійною основою для розвитку та становлення сучасної польської держави.

Читайте також: Польща надала 3 мільйони злотих, щоб підтримати вимушених переселенців на Львівщині

«З перших днів війни саме Польща стала прихистком для мільйонів українців, саме її народ пліч-о-пліч з українцями став на захисті України від навали російських загарбників, надаючи військову, дипломатичну, економічну, гуманітарну та інші види допомоги. Підтримка України з боку всього цивілізованого світу, зокрема польського народу, не просто відчутна, а й є визначальною для збереження української державності і нашої перемоги над російськими окупантами»,  йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, із 24 лютого, відколи росія розпочала проти України повномасштабну війну, свої домівки покинули понад 10 мільйонів українців. Понад 4 мільйони виїхали за кордон, з них найбільше (більш ніж 2,5 мільйони) – до Польщі.

Фото Павла Ткачука


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!