У Львові відбувається протест біля поліклініки на Мазепи. Мешканці перекрили дорогу

15497 0
Поліклініку передають на баланс Лікарні швидкої допомоги.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Сьогодні, 23 березня, у Львові протестувальники, мешканці, яких обслуговують у цьому районі, перекрили дорогу на вулиці Мазепи, перед поворотом до Лікарні швидкої допомоги.

Біля самої поліклініки відбулася зустріч медпрацівників, сімейних лікарів із першим заступником міського голови Андрієм Москаленком. Після зустрічі частина мешканців-протестувальників вийшла на перекриття дороги. 

Люди кажуть, що поліклініку закривають, а приміщення, куди натомість переводять сімейних лікарів, непридатні для прийому мешканців. Також мешканці переживають, що їхню поліклініку передають на баланс Лікарні швидкої допомоги і не вірять, що такі заходи будуть тимчасовими і що приміщення їм повернуть.

Медики кажуть, що не проти розгортання ліжок для хворих, але хочуть юридичний документ-підтвердження, що їм повернуть приміщення, які зараз задіюють під шпиталь.

У поліклініці уже почали ремонтні роботи із облаштування палат для хворих. Загалом тут планують облаштувати 150 ліжок.

Заступник міського голова Андрій Москаленко пояснив, що поліклініка на вулиці Мазепи, 25 залишиться комунальною міською поліклінікою. За його словами, рішення про переведення на баланс приміщень зроблено, щоб Лікарня швидкої допомоги, на базі якої розгортають тимчасовий шпиталь, юридично мала змогу розпочати роботи і могла підводити кисень та готувати палати.

За його словами, кабінети прийому сімейних лікарів можуть змінити локацію. Але у міськраді кажуть, що сьогоднішня ситуація – це фактично стан надзвичайної ситуації. Поліклініки і медзаклади на цей час переорієнтовують свою діяльність на лікування хворих із Covid. Також розгортають ліжка на Пилипа Орлика, Симоненка, Навроцького.

Фото і відео Тараса Бабенчука

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!