У Львові відбувся допрем’єрний показ фільму про Василя Сліпака. Фото

1720 0
Стрічка вийде у прокат 8 лютого.
Фото: прес-служба ЛМР

Фото: прес-служба ЛМР

Учора у Львові відбувся допрем’єрний показ фільму «Міф» про життя і загибель львівського оперного співака Василя Сліпака. На широкі екрани стрічка вийде 8 лютого. Про це інформує прес-служба ЛМР.

Режисерами стрічки стали Леонід Кантер та Іван Ясній. У стрічці поєднують документальні кадри та анімацію, яку створив український карикатурист Юрій Журавель. Музику до фільму написали одні з кращих композиторів сучасності. Серед яких Євген Гальперін, що писав музику для Люка Бессона і був близьким другом Василя, Роман Григорів, Ілля Разумейко та Едуард «Діля» Приступа.

 

«Міф» – документальна стрічка про життя Василя Сліпака, оперного співака зі світовою славою та унікальним голосом, який узяв собі псевдонім «Міф». Кошти на зйомки збирали доброчинці зі всього світу через спільнокошт. У фільмі йде мова про ранні періоди життя і творчості Василя, а також про останній час на фронті. 

Нагадаємо, що оперний співак Василь Сліпак загинув у зоні проведення АТО 29 червня 2016 року. Він був вихованцем Львівської хорової капели «Дударик», також  закінчив Львівську консерваторію (зараз - Музична академія ім. М. Лисенка) у 1997 році. Він був запрошений до Паризької опери після завершення навчання.  



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!