На правах реклами

У Львові відбувся етап найбільшого світового конкурсу створення ігор Global Game Jam

2224 0
Переможець конкурсу візьме участь у White Nights Conference в Берліні.
фото school3d.com.ua

фото school3d.com.ua

У Львові відбувся найбільший Всесвітній захід з програмування комп’ютерних ігор Global Game Jam. Цьогоріч Україна вже вчетверте долучилася до цієї події, і вперше один з етапів пройшов у Львові. Львівська локація Global Game Jam відбулася на базі приватного навчального закладу Школа 3D.

Що таке Global Game Jam?

Global Game Jam – це наймасштабніше міжнародне змагання зі створення комп'ютерних ігор. Це розвиток ідей, можливість зібратись разом, експериментувати, бути творчими, працювати в команді, вигадувати щось нове та показати себе. GGJ – це завжди інтелектуальний виклик.

На кожній локації учасники об'єднуються у невеликі групи для створення нових, креативних, цікавих ігор на задану тему та презентації їх назагал за обмежений час у 48 годин.

Global Game Jam заохочує людей з різних куточків світу брати участь у цій події та сприяти поширенню творчості та інновацій в ігровій сфері, дає можливість авторам найбільш перспективних проектів взяти участь у виставці ігор та встановити корисні контакти в індустрії. Завдяки людям, які розділяють спільну жагу до створення ігор, Україна перебуває на 20-му місці у світі за кількістю розроблених джем-проектів.

У Львові створили 11 прототипів ігор

У 2019 Global Game Jam Ukraine відбувся на шести локаціях. Київ, Харків, Одеса, Рівне, Кропивницький та Львів, котрі стали справжніми містами ігробудівництва, зібравши 542 учасника та створивши 118 ігор. Тема цьогорічного джему: «Що дім значить для мене». У Львові Global Game Jam School 3D зібрав близько 50 учасників різного віку зі Львова, Тернополя та Луцька, котрі створили прототипи 11 ігор.

Наймолодша львівська команда Gamers Школи 3D також брала участь у Global Game Jam School 3D, обравши Mіnecraft: Education Edition.

Ідея гри полягала у тому, щоб згадати своє дитинство. Усі, коли були маленькими, обожнювали цукерки, боялися зомбі, читали казки чи творили щось нове. Та обов’язково завжди було присутнє щось таємниче. Тому діти будували будинки: Будинок Цукерок, Будинок Зомбі, Будинок Казок, Таємничий Будинок. Гравець, що потрапляє у їхній світ, подорожує залізничною колією та зустрічається з перешкодами. Завдання полягає в тому, щоб оминути перешкоди та потрапити до Будиночка.

Гравець може також щось додати чи змінити. Також є можливість і відкритий простір для співпраці з будь-яким гравцем будь-якого віку та з будь-якої країни світу. Тобто світ постійно трансформується, змінюється. 

Журі проекту визнало найкращими команду Vivid Dreamers – Dreamy Home Run, котрі отримали можливість відвідати конференцію у Берліні White Nights Conference вже у лютому цього року. 

«Dreamy Home Run – гра про дитину, яка мріє про примарну погоню. Мета: побігти якомога далі і отримати найвищий бал. Для нас перше, що приходить на думку, коли ми думаємо про наші будинки, це наша турботлива сім'я, яка може заспокоїти у хвилину неприємностей. Також це зручне ліжко, де ми мріємо про неймовірні пригоди. Іноді ці мрії можуть бути захоплюючими або навіть страшними. Це не проблема, тому що наші батьки можуть заспокоїти нас, коли ми прокидаємося», – описують суть гри автори.   

Офіційними спонсорами івенту Global Game Jam School 3D у Львові стали LeoGaming та Lviv Open Lab, що забезпечив інформаційну підтримку проекту.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!