У Львові відбувся феміністичний марш проти насильства.

1882 0
В суботу, 28 листопада, у Львові відбувся феміністичний марш під назвою «Право на ніч: в добі немає часу для насильства».
фото: zaxid.net

фото: zaxid.net

Близько двох десятків учасниць феміністичного руху у Львові пройшли нічним маршем у центральній частині міста. Акцію під назвою «Право на ніч – в добі немає часу для насилля» організували, щоб привернути увагу суспільства до насильства над жінками на вулицях у темну пору доби.

Дівчата зібралися на площі Ринок, тримаючи в руках плакати: «Зґвалтування – не комплімент», «Ні! нічному страху. Так! життю у ночі», «В добі немає часу на насильство», «Соромно бути насильником, а не жертвою».

За даними активісток, кожна п’ята жінка є жертвою зґвалтування, або жертвою спроби зґвалтування. Дівчата мали на меті звернути увагу не лише на масовість насилля над жінками, а й на реакцію суспільства, яке воліє заплющувати очі на проблему.

Учасники  пройшли ходою від площі Ринок до Оперного театру, скандуючи: «Ніч належить нам», «Щоб не вдягнула, куди б не пішла. Ні – завжди Ні! Так – завжди Так!», «Нас не треба захищати, на нас не треба нападати».

Навпроти управління поліції на вулиці Григоренка учасниці маршу зачитали заяву з вимогою створити спеціальне відділення протидії гендерному насиллю, де були б кваліфіковані працівники, які вміли б говорити з жертвами насилля. У робочий день представники «Феміністичної майстерні» віднесуть цю заяву керівництву львівської поліції.

Завершився марш поблизу парку імені Івана Франка. Місце вибрали через те, що паркові зони найменш освітлені і, на думку феміністок, через це жінки бояться гуляти в парках у післяробочий час.

Окрім Львова всеукраїнський феміністичний марш під назвою «Право на ніч» відбувся також у Дніпропетровську та Києві.

За матеріалами: zaxid.net, zik.ua

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!