У Львові відбувся культурно-мистецький форум «Споріднені»

740 0
Захід відбувся за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».
Фото: БФ "Рідні"

Фото: БФ "Рідні"

Благодійний фонд «Рідні» спільно з партнерами провів форум з метою підвищення культурного рівня дітей, зокрема тих, хто проживає в інституційних закладах. На подію були запрошені гості міста, а також вихованці Центру соціальної підтримки дітей та сімей «Рідні».

Серед спікерів заходу був відомий психолог Андрій Козінчук, який розповів про принципи здорових стосунків батьків та дітей.

«Батьківство – це прекрасний етап життя, який є сенсом для багатьох людей. Але найбільші травми, які ми отримуємо за життя якраз від батьків. Ну, а батьки в свою чергу так хвилюються за дітей, що переживають більше, ніж за себе. Нам з вами важливо навчитися піклуватися про своїх дітей і не нанести ту саму батьківську травму. Адже дуже важливо створити довірливі відносини з дитиною та бути для нею другом», – зазначив Андрій.

Другий спікером стала засновниця «Gallery 101» Марта Троцюк, яка розповіла про розвиток критичного і креативного мислення у дітей закордоном.

«У світовій практиці музеї заохочують своїх найменших відвідувачів з допитливістю ставитися до навколишнього світу і роблять це через незрозуміла та дивне, на перший погляд, сучасне мистецтво. Батькам важливо практикувати це і змалку привчати дітей», – вважає Марта.

Нагадаємо, що форум був проведений в межах проєкту «Споріднені», який має на меті об‘єднати українських митців та дітей, які проживають у інтернатних закладах та дитячих будинках сімейного типу задля створення спільних творів мистецтва. Наступним етапом стане мистецька виставка, яка запланована на жовтень. А на завершення відбудеться благодійний аукціон, де будуть представлені спільні твори митців та дітей.

Партнерська публікація


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!