У Львові відбувся найбільший за 15 років військовий марш. Відео

15173 0
Сьогодні, 6 грудня, у Львові відбувся Марш захисників України з нагоди 25-ї річниці створення Збройних сил України. За інформацією ЛОДА у ньому взяли участь близько тисячі військовослужбовців.

Як розповів Tvoemisto.tv керівник Регіонального медіа-центру МО України Олександр Поронюк, це найбільший за масштабами марш до дня створення ЗСУ за останні 15 років.

На початку заходу зі словами привітання звернувся Павло Ткачук начальник Львівського гарнізону, начальник Академії сухопутних військ України ім. гетьмана Петра Сагайдачного: «Віра у перемогу та краще майбутнє існує завдяки єдності армії та народу. Сьогодні цю єдність демонструє Марш захисників України. У єдиному строю разом із воїнами збройних сил України йдуть добровольці та волонтери. Від себе особисто, від усіх військових, від усіх, хто у буремні роки пішов захищати неньку-Україну велике дякую».

Військовий парад відкрила колона барабанщиків Львівського державного ліцею імені Героїв Крут. Уперше у Марші взяли участь волонтери та громадські активісти, які пронесли великий прапор по проспекту Свободи. Також згадали про тих героїв, які загинули за Батьківщину. Пам'ять про них вшанували хвилиною мовчання.

Читайте також: Особистий виклик. Три історії львівських військових

Тисячі жителів та гостей Львова мали змогу побачити 50 одиниць військової техніки. Також проїхали автомобілі, які доставляли «гуманітарну» допомогу в зону АТО.

Нагадаємо, для того, аби провести Марш захисників України, у Львові тричі перекривали рух у центрі міста.

Підготувала Оксана Козачок

Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки міжнародного медіа-проекту MyMedia

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!