У Львові відбувся передпоказ фільму за мотивами роману «Фелікс Австрія». Фото

3030 0
Фільм «Віддана» виходить на широкі екрани з 16 січня.
Фото: Надія Марченко/Твоє місто

Фото: Надія Марченко/Твоє місто

У Львові відбувся передпоказ фільму «Віддана», який зняли за мотивами книги Софії Андрухович «Фелікс Австрія». Львів став першим містом, де показали фільм. Сьогодні, 12 січня, його покажуть киянам, а наступного дня – мешканцям Івано-Франківська, де й розгорталися події стрічки.

Читайте також: У Львові перекриватимуть рух транспорту на 10-ти вулицях через зйомки фільму

Як розповіла Tvoemisto.tv режисерка «Відданої» Христина Сиволап, Львів для першого передпоказу обрали не випадково. Каже, що за відчуттями тут найтепліша публіка до українського кіно.

«Не хочу образити інші міста, але є враження, що у Львові дуже тепло приймають українське кіно, тож ми вирішили почати звідси», – каже вона.

Фільм описує події Австро-Угорського періоду й розповідає історію дівчини, котра виросла у сім’ї заможного лікаря разом із його донькою-одноліткою й врешті стала їй служницею. Головні ролі виконали молода польська актриса, яка дебютувала у «Відданій», Маріанна Янушевич, Олеся Романова та Роман Луцький. Головні актори, а також режисерка, продюсерка Надія Зайончковська й авторка книги Софія Андрухович були присутні на прем’єрі. На киїівській прем’єрі стрічки обіцяють зібрати ще більше акторів, зокрема молодого грузинського артиста Важа Годердзішвілі. В епізодичних ролях можна побачити ще й акторів Аду Роговцеву, Себастіана Цибульського та Ірму Вітовську, письменника Юрія Андруховича, балерину Катерину Кухар.

Читайте також: Які фільми знімали у Львові у 2019 році

Роль служниці Стефи грала Маріанна Янушевич, а Адель Сколик – Олеся Романова. Їм удалось під час зйомок навіть подружитись. Олеся Романова каже, що драматично найскладнішою стала остання сцена фільму.

Для стрічки пошили понад 150 костюмів та зібрали понад 300 різноманітних образів жителів кінця ХІХ – початку ХХ століть.

Більшість сцен знімали у павільйоні в Києві та поблизу, загальні панорами міста – в Івано-Франківську, а сцени в театрі – в Чернівцях. Помешкання головних героїв відбудували з описів у павільйоні на студії Film.ua.5

«У Чернівцях знімали театр, який зберігся повністю з 1904 року. Він ідеально підійшов нам під епоху та для красивих кадрів», – розповіла Tvoemisto.tv Христина Сиволап.

Музику до фільму написав Євген Філатов (Maneken), а головні саундтреки виконали Тіна Кароль і Юлія Саніна, а також гурт «Один в каное».

«Фелікс Австрія» – другий роман Софії Андрухович, виданий у 2014 році «Видавництвом Старого Лева». Авторка писала роман упродовж року.

Додамо, що у 2018 році фільм став одним із переможців конкурсу Міністерства культури України й отримав від держави 25 млн грн при загальному бюджеті 60 млн грн. Фільм «Віддана» виходить на широкі екрани з 16 січня.

Вікторія Ейсмунт

Фото Надії Марченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!