У Львові відійшов у вічність художник-реставратор Петро Скоп

9719 0
15 лютого уночі раптово помер львівський художник-реставратор Петро Скоп – син відомого мистецтвознавця, іконописця Лева Скопа.
фото: Кравс Євгеній/УНІАН

фото: Кравс Євгеній/УНІАН

Петро Скоп працював художником-реставратором у Львівському музеї історії релігії. Разом з батьком – відомим іконописцем та волонтером – брав участь у подіях на Майдані, а пізніше – допомагав учасникам АТО.

На сторінці Лева Скопа у Facebook читачі висловлюють співчуття у зв’язку з раптовою смертю його сина.

Як повідомляє Львівська газета, Петро Скоп став відомим ширшому загалу через те, що разом із матір’ю зробив сенсаційне для українського мистецтва відкриття: відновив з-попід пізніших грубих перемалювань унікальний твір українського іконопису ХV століття – ікону «Богородиця з Ісусом на престолі».  Будь-яка нововідкрита ікона того часу – для мистецтва завжди дуже голосна подія. А в цьому випадку йшлося ще й про нестандартний твір високого мистецького ґатунку.

Чин похорону відбудеться завтра, 16 лютого. Попрощатися із реставратором можна буде у церкві Параскеви П’ятницької.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!