У Львові відклали питання про охоронців у школах

1722 0
Керівництво міста хоче з’ясувати, що доцільніше: вводити в штат шкіл охоронців чи укладати угоди з охоронними фірмами.
Фото: uaua.info

Фото: uaua.info

На сьогоднішньому засіданні виконкому виникла дискусія з приводу того, чи варто за бюджетний кошт вводити у школах міста посади охоронців. З такою пропозицією виступало управління освіти. За словами очільниці управління Зоряни Довганик, охоронці мали б працювати вдень і не допускати на територію закладу сторонніх осіб та обхід території.  Довганик розповіла, що наймати на роботу охоронців мали б директори і вони  ж мали б виписувати вимоги до кандидатів – досвід подібної роботи, фізична справність, вміння  залагоджувати конфлікти і тд. Рівень оплати за таку роботу становив би три тисячі гривень, розповіла начальник управління.

Перший заступник міського голови Геннадій Васьків висунув тезу про те, що не варто поспішати із затвердженням цього рішення з кількох причин.  По-перше, це додаткові видатки в бюджеті міста, а по-друге, у Васьківа виникли сумніви, чи можна буде на такий рівень оплати найняти осіб з відповідною кваліфікацією.

Читайте також: Це проблеми батьків. Хто, як і чиїм коштом охороняє львівські дитсадки і школи

«Зараз у школах сидять в кутках пенсіонери, де є гарантія, що потім не буде так само?», – поставив він риторичне питання. Крім того, на його думку, будуть потрібні додаткові кошти для навчання охоронців, тому  варто докладніше розглянути економічне підгрунтя і перевірити, чи не буде ефективніше укласти угоди з охоронними фірмами, які мають відповідне обладнання та навчених фахівців.

З огляду на це міський голова Львова доручив створити робочу групу за участі чиновників і поліції, щоби знайти оптимальне вирішення цього питання.

Нагадаємо, управління освіти ЛМР  планує встановити камери відеоспостереження та сигнальні кнопки у 15 школах та дитсадках Львова.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!