У Львові відкрилась виставка, присвячена покровителю міста

2020 0
У львівській мистецькі галереї сакрального спрямування «ІконАрт» розпочалась виставка присвячена постаті Святого великомученика Юрія Змієборця «Образ перемоги/Святий Юрій», одного із найпопулярніших в Україні святих, небесного покровителя міста Львова, духовна сила і опіка якого протягом віків оберігає нас в часи найбільших історичних потрясінь.
фото: varta.com.ua

фото: varta.com.ua

Дата проведення експозиції обрана не випадково: зовсім скоро Львів святкуватиме свої чергові уродини, тож понад 20 українських митців взяли участь у виставці, представивши своє бачення відомого львівського покровителя.

Кожна робота, представлена на Образ перемоги/Святий Юрій» є унікальною ще й тому, що тут зібрані твори абсолютно ніяк не пов`язані між собою, окрім власне Святого Юрія. Кожен художник зобразив те, що на його думку є цей святий і передав своє бачення завдяки своїй авторській техніці.

На виставці можна переглянути не лише картини виконані фарбами на полотні, але й гравюру на дошці, кераміку, ткацтво, словом усі техніки, якими володіють автори, які долучились до виставки.

Прийти та переглянути виставку можна до 10 травня, у приміщенні галереї сакрального мистецтва «ІконАрт», що на вулиці Вірменській, 26.

Вхід вільний.

За інформацією Справжня Варта

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!