«Дорога додому». У Львові відкрили мурал, присвячений Маріуполю

1372 0
Стінопис відображає низку локації та об’єктів, які були пошкоджені чи зруйновані у Маріуполі, внаслідок повномасштабного вторгнення росії.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У пʼятницю, 14 жовтня, до Дня захисників та захисниць України на площі Галицькій відкрили мурал «Дорога додому», присвячений Маріуполю. Автор 30-метрового муралу — маріупольчанин Дмитро Вовк. Над роботою він працював самотужки два тижні.

Джерело: Львівська міська рада 

Стінопис відображає низку локації та об’єктів, які були пошкоджені чи зруйновані у Маріуполі, внаслідок повномасштабного вторгнення росії. На муралі, зокрема, зображені експозиції, які присвячені Азовсталі, площі Свободи та Миру, зруйнованому драмтеатру та будинкам зі шпилем.

«Це ознака жаху, який відбувся у Маріуполі. Військових злочинів, які зробила російська федерація у нашому місті. Вони зруйнували драматичний театр у той час, коли там перебувала моя мама з моїм братом та татом. Вони ховались там та рятували свої життя. Цю будівлю зруйнували, скинувши на неї з літака дві бомби. Тепер все це – про наше бажання: у якому б місті ми не були, ми маємо наш шлях додому. Ми хочемо, аби перемога настала якнайшвидше та над Маріуполем замайорів прапор України. Щоб ми святкували із нашими Героями, повертались до наших осель і відбудовували сучасне європейське майбутнє для наших дітей», – каже міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

Нагадаємо, у львівському парку «Залізна вода» зʼявився новий мурал, присвячений продовольчій безпеці в умовах війни. Курував процес художник зі США Бенджамін Свотез, що приїхав підтримати Україну.

Антоніна Костик

Фото: Іван Станіславський, Твоє місто

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми – про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!