У Львові відкрили Алею Слави випускників Академії сухопутних військ

3170 0
Імена героїв, що загинули за свободу, гідність і незалежність нашої держави, а також Героїв України, що продовжують віддано служити своїй державі та її народу, тепер прикрашають колони на Алеї Слави в Академії сухопутних військ.
Фото: city-adm.lviv.ua

Фото: city-adm.lviv.ua

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Участь у заході взяли Прем’єр-міністр України, керівництво області та міський голова Львова.

В центрі алеї – національно-патріотична стела у формі класичної Колони Слави. Ліворуч від Колони Слави встановлено стилізовані обеліски із чорного лабрадориту, на яких вибито прізвища Героїв, що загинули за свободу, гідність і незалежність нашої держави. Праворуч – стилізовані обеліски із червоного граніту, на яких вигравірувано імена Героїв України, що продовжують віддано служити своїй державі та її народу.

За час Антитерористичної операції 186 офіцерів-випускників за проявлені мужність та героїзм відзначені державними нагородами. Четверо із них стали Героями України: старший лейтенант Євгеній Зеленський (посмертно), старший лейтенант Володимир Гринюк, майор Олександр Петраківський, майор Олександр Порхун. Це високе звання присвоєно також і колишньому першому заступнику начальника Академії полковнику Ігорю Гордійчуку. Ще146 вихованців нагороджені орденами Богдана Хмельницького І, ІІ та ІІІ ступенів (із них 35 посмертно); 35 випускників – орденом «За мужність» (5 посмертно), один – орденом «Данила Галицького»; 13 офіцерів відзначено медаллю «За військову службу Україні» 2 – медаллю «За бездоганну службу» ІІІ ступеня, 1 – медаллю «Захиснику Вітчизни».

Після відкриття Алеї Слави провели загальнонаціональну хвилину мовчання та покладання квітів. Також отець Степан Сус зачитав молитву і освятив обеліски.

 

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!