У Львові відкрили виставку дитячих малюнків для збору коштів постраждалим дітям

3827 0
Виставка триватиме упродовж двох місяців, а допомогти може кожен охочий.

8 липня у холі Львівської національної опери відкрилася благодійна виставка дитячих малюнків, яка триватиме упродовж двох місяців. Виручені кошти підуть на освітні потреби у новому навчальному році дітей-переселенців, які постраждали від війни, та тих, які мешкають у регіонах, де тривають бойові дії.

Благодійна виставка організована «Кредобанком» та «Фундацією Кредо», а малюнки створювали діти, які перебували у прихистку, створеному банком поблизу Залізничного вокзалу у Львові, діти, які переїхали у прихисток на території Польщі, а також діти працівників банку з різних міст України – Львова, Дніпра, Харкова.

«Думали, як допомогти, і 1 червня, в День захисту дитини попросили дітей тут, в Україні, і тих, які знайшли прихисток в Польщі, намалювати щось, що відображає підтримку для України і підтримку дружби між нашими країнами. Потім вирішили показати це суспільству і намагатися продати ці картини, перетворені на постери. За зібрані кошти хочемо допомогти дітям, які восени підуть в школу, проте не мають змоги самостійно підготуватися, щоб почати цей новий навчальний рік», – каже голова Правління Кредобанку Єжи Яцек Шугаєв.

Кожна дитяча робота передає реалії війни в Україні та підтримку українців сусідньою Польщею. Як-от малюнок 9-річної львів’янки Яни Табін. Дівчинка каже, що створювала його практично за годину, дуже хотіла долучитися до допомоги.

«Мене надихнув сам конкурс, надихнув мій тато, надихнули наші воїни. Цим малюнком я хотіла показати, що кожен воїн – неважливо, чи то дівчина, чи хлопець – є сміливий. Здається, тоді до закінчення робочого дня залишалося менше години, то я почала малювати, а сестри мені допомагали, щоб встигнути. Взагалі дуже багато люблю малювати», – каже юна авторка роботи з написом «Слава Україні! Героям Слава».

Виставка триватиме упродовж липня-серпня. Придбати дитячі постери, щоб допомогти, може кожен охочий. Окрім виручених коштів за продані малюнки, Кредобанк додатково виділить допомогу у розмірі 1 мільйон гривень. Незалежно від того, буде навчання у школах онлайн чи офлайн, організатори планують придбати шкільні портфелі, канцелярські набори для дітей-переселенців та тих, хто проживає у регіонах, де відбуваються бойові дії та потребує допомоги.

Партнерська публікація

Фото Твоє місто/ Іван Станіславський та Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!