У Львові відкрили головне трамвайне депо, але мають ще усунути недоліки. Фото, відео

2880 0
Трамвайне депо на Промисловій запрацювало у 1908 році. Тепер його осучаснили.
Фото: Дар

Фото: Дар'я Кучер

У Львові на вулиці Промисловій,29 відкрили відремонтоване трамвайне депо. Тут будуть більшість трамваїв, а депо на вулиці Городоцькій залишиться ремонтним. Наразі у депо на Промисловій не всі роботи завершені, ще мають обладнати кабінети для працівників та виправити деякі недоліки, зокрема продумати, як після миття осушувати вагони.

Читайте  також: У Львові планують збудувати нову вулицю у промисловій зоні

У кабінетах керівництва вже облаштовані меблі, а у кухні працівників стоїть стара мікрохвильова піч, а у відпочинкових лише стіл. Утім міський голова Львова Андрій Садовий запевнив, що меблі мають довезти і обладнати відпочинкові кімнати.

«Зауваги будуть виправлені. Станом на сьогодні у модернізацію депо проінвестовано 90 млн гривень. Його відремонтували на зразок тих, що у Загребі, Берліні, Празі. Основна робота зроблена, але ще треба покращити комфорт працівників і ще має прийти обладнання», – прокоментував Андрій Садовий.

Він уточнив, що проєкт ще не завершений, і це буде головне трамвайне депо Львова, натомість на Городоцькій функціонуватиме ремонтна база.

Зазначимо, що у депо відремонтували цех, змонтували нову котельню, замінили систему теплопостачання, покращили освітлення та вентиляцію, відремонтували адміністративні та побутові приміщення, замінили трамвайну колію та контактну мережу. Вартість ремонтних робіт становила 2,8 млн євро.

На питання Тvoemisto.tv, коли Електрон виготовить перший із десяти трамваїв, які у них замовило місто, Андрій Садовий заявив, що наступного року планується випуск. Наразі невідомо, на які маршрути виїдуть нові вагони.

Читайте також: Як «Електрон» у Львові виготовляє новенькі трамваї для міста. Фоторепортаж

За його словами, до 2024 року у Львові на маршрути мають виїхати 250 електробусів, 100 тролейбусів із автономним ходом, 100 низькопідлогових автобусів (тендер на які скасували через перемогу білоруського виробника) і 10 трамваїв, які зараз виготовляє для Львова Електрон.

Водночас на питання, коли місто замовить нарешті електробус, який анонсувати у вересні торік, міський голова відповів, що фінальний проєкт нового прототипу електробуса виготовляє Електрон. Якщо взірець буде успішним, то місто замовить його виробництво. Замовляти їх планують, за словами міського голови, у 2022-24 роках.

Читайте також: «Рівні умови для всіх». «Електрон» звернувся до Уряду через тендер на 100 автобусів для Львова

Зазначимо, що трамвайне депо на Промисловій відкрили у 1908 році. Його спроєктував інжерен Ян- Антоній Богуцький у стилі геометричної сецесії, який був рідкісним для промислових об'єктів. Тоді у депо могли поміститися 70 трамвайних вагонів. У 1970 роках тут збудували профілакторій трамвайного депо №2.

Роботи із реконструкції депо проводило ПП «ВІР-Західбуд», технічний нагляд здійснювала французька компанія «Ежіс Інтернешнл». Роботи тут тривали із вересня 2020 року.

Христина Гоголь 

Фото і відео Дар'ї Кучер



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!