У Львові відкрили головну ялинку і передали Вифлеємський вогонь громаді

5067 0
Вифлеємський вогонь горітиме поблизу входу у Ратушу.
Фото: пресслужба ЛМР

Фото: пресслужба ЛМР

Сьогодні напередодні дня святого Миколая у центрі Львова урочисто засвітили головну ялинку міста, а також діти із львівського осередку Національної скаутської організації «Пласт» передали мешканцям міста Вифлеємський вогонь миру. Тvoemisto.tv транслювало усе наживо.

Читайте також: Де живе львівський лускунчик. Історія склодзеркального заводу у Львові

«Ми пережили доволі складний час, проявили любов, солідарність і прийняття один одного. Нехай запалена свічка Вифлеємським вогнем, буде символом і нагадуванням, що у нас є Боже світло, яке завжди буде горіти», – зазначила Катерина Кіт-Садова, дружина міського голови Львова.

Взяти вогник зможе кожен бажаючий. Його виставлять поблизу входу у Ратушу.

Нагадаємо, ялинку заввишки у 16 метрів до Львова привезли із села Опаки Дрогобицького району. Коштувала вона Львову 6 тисяч гривень. Прикрасили її у стилі попередніх років – лише світловою ілюмінацією. Вона світитиметься біло-жовтими ліхтариками. Загалом, жовтого світла по ялинці розвішали 1 200 метрів, а білого – 200 метрів. Іграшок на ялинці цього року не буде.

Ялинку цілодобово охоронятимуть. Загалом по центру Львова облаштували святкову новорічно-різдвяну ілюмінацію. Вже підсвітили 8-метрові ангели, які є справжніми копіями лондонських, святкові канделябри у вигляді люстр, а по периметру Ратуші – святкові кулі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!