У Львові відкрили інформаційну табличку Степану Федаку

1454 0
Степан Федак був відомим львівським громадським діячем, меценатом, адвокатом та держсекретарем уряду ЗУНР.
Фото: прес-служба ЛМР

Фото: прес-служба ЛМР

Сьогодні, 9 січня, на будинку за адресою вул. Дорошенка, 48, де у 1901-1937 роках проживав Степан Федак, відкрили інформаційну табличку. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ЛМР.

Читайте також: Що не так з містом-3. Львівські вивіски та таблички

«Сьогодні ми говоримо не лише про людину, а про персональні досягнення. Це досягнення – вміння гуртувати. Це є приклад величного, успішного українця і величної, успішної історії, яку потрібно показувати, яку потрібно комунікувати і якою потрібно захоплюватися», – зазначив під час відкриття Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.

Читайте також: Що приховують загадкові таблиці на будинках Львова. Фото

Довідка. Степан Федак (9 січня 1861, Перемишль — 6 січня 1937, Львів) — визначний галицький український громадський діяч, фінансист, філантроп, за фахом адвокат. У 1918 році державний секретар харчових справ уряду ЗУНР. Активний діяч ряду громадських організацій в Західній Україні. Організатор Комітету допомоги політичним в'язням, який очолював до кінця життя. Тесть Євгена Коновальця та Андрія Мельника.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!