У Львові відкрили кімнату для дітей, які постраждали від насильства та інших злочинів

1250 0
Кризова кімната, дружня до дитини є першою на Львівщині.
Фото: Phil Hearing on Unsplash

Фото: Phil Hearing on Unsplash

У Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охматдит» запрацювала Кризова кімната, дружня до дитини, яка функціонуватиме для соціального та правового захисту дітей, повідомляють у Львівській обласній державній адміністрації. 

Кімната призначена для роботи з дітьми, що постраждали внаслідок злочину, стали свідками сексуального насильства або експлуатації, інших злочинів, або такими, які підозрюються в скоєнні злочинів.

«Дуже важливо що вона буде знаходитись на базі дитячої лікарні. Адже таким чином  тут можна буде надавати повний спектр послуг, якщо буде потреба медичної допомоги», – зазначили в ЛОДА.

У приміщенні є дві суміжні кімнати. Одна з них – терапевтичний зал, в якому з дитиною працюватиме психолог, фахівці з педіатрії, дитячої гінекології, психіатрії та пелагогіки. 

Читайте також: У МОЗ закликали вагітних вакцинуватися від коронавірусу 

Інша кімната – це робоче приміщення, кімната спостереження для працівників поліції та інших спеціалістів, звідки споглядатимуть за поведінкою дітей, оскільки приміщення обладнане камерами. 

Кризова кімната розрахована на дітей різного віку, однак якщо дитина ще не вміє розмовляти чи не може цього зробити, то вона зможе зобразити свої переживання шляхом малювання. 

У ЛОДА зазначили, що розмова з дитиною в такій кімнаті допоможе уникнути повторній травматизації психіки. 

Основним завданням створення таких кімнат є соціальний і правовий захист дітей, виявлення та документування злочинної діяльності, спрямованої на дітей чи за участю дітей тощо. 

У майбутньому планують створювати більше таких кімнат і в інших територіальних громадах. 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!