У Львові відкрили кримінал через смерть 25-річного онкохворого чоловіка, якого виписали із лікарні через карантин

27206 0
Лікарка 5-ої міської лікарні відправила хворого на онкологію пацієнта лікуватися додому.
Photo by Bret Kavanaugh on Unsplash

Photo by Bret Kavanaugh on Unsplash

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом смерті пацієнта внаслідок неналежного виконання обов’язків лікарями однієї з лікарень Львова. Про це повідомили у прокуратурі.

Справу порушили за фактом ненадання допомоги хворому медичним працівником, що спричинило смерть пацієнта.

Підставою для початку кримінального провадження стала інформація про бездіяльність лікарів однієї з міських клінічних лікарень Львова, у якій за кілька днів до смерті перебував пацієнт і з якої його виписали без надання належної медичної допомоги, внаслідок чого чоловік помер 22 жовтня цього року. Досудове розслідування проводитиме Головне управління Нацполіції.

Йдеться про випадок, коли 25-річного чоловіка, який мав онкологічну хворобу, у якого стався крововилив, виписали із 5-ої міської лікарні Львова через те, що відділення, де він лежав, закрили через Covid-19.

«Під час проходження лікування Олег підхопив коронавірус. Зі слів дружини, заразився він від іншого пацієнта, який перебував у лікарні. Оскільки відділення, в якому лежав Олег, закрили на карантин, то чоловіка відправили додому. Сім'я шукала, куди звернутися, оскільки прописана в Оброшино, то чоловіка прийняли у Пустомитах. Там йому зробили ПЛР-тест і мали перенаправити в іншу лікарню. Але не встигли», – повідомила львівська журналістка Марта Оліярник.

Утім врятувати чоловіка, поки втратився час, уже не змогли.

Із закликом рятувати хворих на онкологію, які можуть не отримати належну меддопомогу через Covid-19, звернулася мама померлого Вікторія Кулиняк. Вона каже, що вони консультувалися з ізраїльським лікарем, аби врятувати її сина, але лікарка у Львові відмовилася від будь-яких консультацій. За декілька днів чоловіка не стало. 

Нагадаємо, що 5-та міська лікарня почала приймати хворих із Covid-19 від учора, 28 жовтня. Там розгорнули 80 ліжок. До цього часу лікарня приймала хворих на долікування.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!