У Львові відкрили кримінальне провадження щодо захоплення землі на вулиці Єрошенка

977 0
Паралельно визначають розмір шкоди, завданої громаді міста.
Фото: департамент містобудування ЛМР

Фото: департамент містобудування ЛМР

Львівська обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження стосовно захоплення землі на вулиці Єрошенка, 25. Паралельно визначають розмір шкоди, завданої громаді міста. Про це повідомили у департаменті містобудування ЛМР.

«Історія із самовільним захопленням ділянки, що на вулиці Єрошенка, має продовження. Відтепер це питання на контролі Галицької окружної прокуратури. Уже відкрито кримінальне провадження за фактом самовільного зайняття земельної ділянки (ч. 1 ст. 197-1 ККУ)»,  пояснюють у департаменті. 

Напередодні управління держконтролю за використанням та охороною земель департаменту містобудування ЛМР скерувало листа до Львівської обласної прокуратури, ГУ Національної поліції у Львівській області, Державної екологічної інспекції в області. Водночас скерували колективне звернення мешканців вул. Чубинського до ГУ Держгеокадастру області. А також звернулися до Галицької окружної прокуратури міста, щоб залучити спеціалістів Держекоінспекції або Держгеокадастру для визначення розміру шкоди, заподіяної ЛМР.

Читайте також: Ще одну ділянку у промзоні «Сигнівка» у Львові виставлять на аукціон

Нагадаємо, ще у вересні цього року у Львові на вулиці Єрошенка виявили самовільне захоплення земельної ділянки. Зокрема, невідомі зрізали дерева, розчистили територію, встановили паркан та бетонні блоки. Частину землі, якою незаконно заволоділи, місто запланувало виставити на земельний аукціон. 

За словами заступника міського голови з містобудування Любомира Зубача, на цю ділянку не було жодних документальних підтверджень на кшталт рішення щодо розробки документації із землеустрою. Натомість у реєстрі речових прав на вулиці Єрошенка, 25а зареєстрований житловий будинок, якого насправді не існує: райдаміністрація не присвоювала адреси такому об’єкту.

Ольга Коваль

Фото: Львів. Містобудування

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!