У Львові відкрили лабораторію технологій штучного інтелекту

1635 0
Тут проводитимуть дослідження в галузі АІ (машинного навчання, глибокого навчання, комп'ютерного зору, розумних роботів тощо).
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

У Львівському національному університеті імені Івана Франка відкрили освітньо-наукову лабораторію Технологій штучного інтелекту (АІ). Найближчим часом такі лабораторії з’являться й в інших університетах України – у Запоріжжі, Харкові та Одесі. Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Читайте також: Як починалося IT у Львові. Історичні фото

«Серед основних завдань лабораторії – аналіз та впровадження нових технологій штучного інтелекту. Уже зараз в ній ведуться роботи щодо Self Driving Car, аналізу поведінки людини з даних потокових відео, машинного та глибокого навчання. Лабораторія буде використовувати результати досліджень у сферах медицини, охорони довкілля та розумних технологій», – каже міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Загалом тут проводитимуть дослідження в галузі АІ – машинного навчання, глибокого навчання, комп'ютерного зору, опрацювання природної мови, розумних роботів, віртуальної реальності тощо. 

Лабораторія сприятиме розвитку нових освітніх програм у галузі ІТ, зокрема High Performance Computing, Software Engineering (напрямок «Інженерія програмного забезпечення систем наук про дані та штучного інтелекту»). У планах також відкриття нової освітньої програми з технологій штучного інтелекту. 

Читайте також: Історія успіху SoftServe. Як компанія зі Львова підкорює світ

Додамо, що роботу лабораторії координує проректор з науково-педагогічної роботи та інформатизації, експерт програмного комітету Європейської комісії «Інформаційні та комунікаційні технології» Horizon 2020 Віталій Кухарський. Науковим керівником лабораторії призначили Романа Шувара, завідувача кафедри системного проєктування факультету електроніки та комп'ютерних технологій.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!