У Львові відкрили "Майстерню міста". Фоторепортаж

2681 0
У понеділок, 5-го червня стартував шостий урбаністично-культурний проект "Майстерня міста". Попереду ще півтора тижня дискусій та презентацій присвячених розвитку міського простору.
Зоя Красовська

Зоя Красовська

Відкриття "Майстерні" відбулося біля Музею Ідей на вул. Валовій. 

Організацією проекту раніше опікувався фонд GIZ, а тепер передав цю задачу міській раді та комунальній установі "Інститут міста". Основною метою проекту є залучення громадськості та громадських ініціатив до благоустрою та розвитку міста, зазначив представник GIZ Юрген Лембке. 

"Дуже пишаюся, що львів’яни як містяни стаємо більш зрілими для того, щоби робити щось для себе, святкувати свої успіхи і просто бути разом на це свято. Я пишаюся, що на нас дивляться і надихаються інші міста",  сказала під час відкриття представниця "Інституту лідерства та управління” УКУ Наталія Бордун. 

Відкривали роботу "Майстерні" виступи колективів "Аматор" та ГО "Золоті роки". 

На відкриття завітали львів'яни різного віку, люди долучалися до проекту цілими родинами. 

На відкритті виступили актори сихівського театру "DOMUS" Наталія Меншикова та Денис Федєшов. 

У наметі "Майстерні" представлені результати роботи з міським простором: організація двориків, реставрація балконів, оголошення про конкурс "Напиши історію свого будинку", буклети про різні ініціативи та урбаністичні проекти. Також у павільйоні організовано роздільний збір сміття. 

Нагадаємо, "Майстерня міста" триватиме до 16 червня. Основна локація розташована біля Музею Ідей (вул. Валова, 18а). Також заходи проекту відбудуться у таких районах міста: Рясне, Рогатка, Сихів, Замарстинів і Левандівка. Ознайомитися із повною програмою можна за посиланням

Зоя Красовська

фото авторки


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!