У Львові відкрили міський центр для надання послуг переселенцям

1373 0
Центр підтримки працює з понеділка по п’ятницю.
фото: Роман Кайман

фото: Роман Кайман

У Львові на вул. Костя Левицького, 67 запрацював міський центр підтримки вимушено переміщених осіб, які можуть отримати допомогу й консультації фахівців. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Читайте також: Де у Львові переселенцям безкоштовно отримати медичні послуги

Фахівці надають консультації щодо помешкання, пошуку роботи, відновлення документів, освіти, дозвілля, медицини тощо.

«Кому потрібна допомога з подачею документів – приходьте. Потрібна психологічна підтримка чи розмова з людьми, які перебувають у схожій ситуації, – приходьте. Якщо є труднощі з адаптацією в місті і непорозуміння з різними структурами – приходьте. Зараз ми акумулювали ті речі, які найбільш затребувані, але згодом спектр послуг будемо збільшувати»– зазначила Валентина Бартошик, директорка департаменту адміністративних послуг ЛМР.

Читайте також: Чи зможуть переселенці у Львові придбати житло на пільгових умовах і що для цього потрібно

Центр підтримки працює з понеділка по четвер – з 9.00 до 18.00 год. У п’ятницю – з 9.00 до 16.00 год.

Нагадаємо, на території Львівської області планувати збудувати низку модульних містечок для внутрішньо переміщених осіб. Їх зведуть за донорські кошти міжнародних організацій та іноземних компаній. Одне з таких містечок, що вміщуватиме 1000 людей, з’явиться поблизу Стрия. Дещо менше модульне містечко облаштують у селі Бортятин Судововишнянської громади. У ньому зможуть розселити близько 300 осіб, в основному, планують надати прихисток жінкам з дітьми. Також таке хочуть збудувати у Добротвірській громаді. Його реалізують турецькі компанії, які є виробниками цих містечок.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!