У Львові відкрили Музей модернізму. Фоторепортаж

4763 0
Експозицію музею представлена у семи виставкових залах.
Фото: Дмитро Тарадайка

Фото: Дмитро Тарадайка

У Львові на вулиці Коперника, 15 відкрили Музей модернізму. Це нова експозиційна локація Львівської національної галереї мистецтв імені Б. Г. Возницького.

Читайте також: У Львові відкрили перший Музей історії міста. Фото, відео

Експозиція музею розташована на двох поверхах колишнього приміщення музею Книги, позаду Палацу Потоцьких. Там облаштували професійне галерейне освітлення.

У семи виставкових залах розгорнули ретроспективу львівського мистецтва.

Тут відкрили залу історичного авангарду та високого модернізму, залау, яка розкриває феномен унікального модерного сценографа та митця екзистенціаліста Євгена Лисика та залу, що ілюструє масштабне явище «львівського неоавангарду» – мистецтво 1962-1975 років тощо.

Останній зал презентує перехідну добу між львівським модернізмом та постмодернізмом. Твори Мирослава Ягоди, Романа Жука, Ростислава Лаха, Андрія Сагайдаковського розкривають явище антисоціального відчуження та екзистенційного крику, близького до західного означення «транс-авангарду».

Читайте також: Львів’ян кличуть на виставку «Наспіви про Великодень», де представлять ікону ХVII століття

Графік відвідування загальний для всіх музеїв Галереї. Вхідний квиток для дітей та пенсіонерів коштує 20 грн, для дорослих – 90 грн, а для студентів – 50 грн. Також тут планують проводити кураторські екскурсії.

Фото Дмитра Тарадайки/Твоє місто


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!