У Львові відкрили нову амбулаторію сімейної медицини

5493 0
Нова амбулаторія запрацювала у Залізничному районі.
фото: прес-служба ЛМР

фото: прес-служба ЛМР

Відповідно до програми «Львів-2020», у Львові розвивають мережу сімейної медицини, відкриваючи амбулаторії у кожному мікрорайоні міста. Відтак, на вул. О.Степанівни, 35А запрацювала нова, уже 15 амбулаторія сімейної медицини у Львові,  яка обслуговуватиме мешканців Залізничного району.

Як зазначає начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб, до структури новоствореної амбулаторії входить 8 територіальних дільниць. Усі кабінети розміщені на 1-му  поверсі житлового будинку: реєстратура, хол, кабінет завідувача амбулаторії, чотири кабінети сімейних лікарів, маніпуляційний кабінет та кабінет щеплень. Працює заклад щоденно (окрім неділі) з 08:00 до 19:00 год.

На облаштування цієї амбулаторії місто витратило майже мільйон гривень.

Нагадаємо, торік у Львові відкрили амбулаторії сімейної медицини для мешканців Залізничного району на вул. Любінській, 94 та для мешканців Шевченківського району на вул. Лінкольна 53. Цьогоріч відкрили  амбулаторію у структурі 1-ої міської клінічної лікарні ім. Князя Лева – на вул. Грінченка, 6 для мешканців Шевченківського району міста.

Читайте також: Львів'ян кличуть на Міський фестиваль активного туризму. Програма

Водночас, вже восени сімейні відділення 3-ої міської клінічної лікарні, розташовані на вул. Шевченка, 358Б та вул. Шевченка, 366 будуть реорганізовані в амбулаторії сімейної медицини. Відтак, до кінця року у закладі функціонуватимуть 5 сімейних амбулаторій.

За словами мера, до кінця вересня має запрацювати амбулаторія в Рясне-1, наступна – на вул. Тернопільській.

Загалом, у закладах охорони здоров’я Львова працює 457 дільниць, 15 амбулаторій та 41 відділення сімейної медицини.

Зазначимо, на відміну від поліклініки, амбулаторія має вужчий спектр послуг: терапія, хірургія, стоматологія (іноді —педіатрія, акушерство та гінекологія).

Опублікувала Ганна Беловольченко

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!