Політична реклама

У Львові відкрили нову галерею сучасного мистецтва

1611 0
Галерея сучасного мистецтва відкрилась на площі у 360 квадратних метрів в клубі студентського містечка Українського католицького університету, що на вулиці Козельницькій,2а. Першою виставкою галереї став проект «Ребрендінг-Надбанні хрести», підготовлений спільно Католицьким університетом та Львівською академією мистецтв.
Фото: Надії Пастернак

Фото: Надії Пастернак

Ця галерея має стати центром для розвитку мистецької думки, вважає її куратор, керівник проектів і програм відділу розвитку УКУ Андрій Курочка. «Ми маємо мало виставкових площ, де можемо розуміти чи сприймати те, що називається мистецтвом ХХІ століття. Тепер такий простір з'явився. Тут художникові можна реалізувати свої ідеї і подавати якісний продукт для свого середовища, для репрезентації України у світі… Ми повинні перехоплювати ті життєві і творчі досвіди, які зараз наповнюють наш суспільний простір, і де культивується дійсно та якість мистецтва, про яку можна буде говорити вже в контексті європейському і світовому», – цитує Андрія Курочку видання Вголос.

Виставка, яка включає роботи сучасного художника Павла Гудімова і колекцію старих хрестів уже покійного греко-католицького священика Ростислава Гладяка, провокує глядача на дискусії, бо тут поєднався древній символ християнства хрест і бренд – «божок» сучасного споживацького суспільства.

За словами Андрія Курочки, в УКУ вже розроблена річна програма мистецьких діалогів,  яка складатиметься з шести виставок. Вони організовуватимуться спільно з колекціонерами та іншими інституціями і стануть частиною підготовчої роботи до створення музею.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!