У Львові відкрили новий креативний простір для читання

5247 0
Відтепер у Львові з’явився ще один простір , де можна провести час з комфортом, читаючи книжку, і не тільки. Оновлена бібліотека-філія №42 ЦБС з 4 жовтня запрацювала за адресою: вул. Патона, 4/2. Свій час особливо продуктивно тут зможуть провести свій час діти.
https://city-adm.lviv.ua

https://city-adm.lviv.ua

Оновлена бібліотека поділяється на декілька частин:

Book-локація – зручний простір для читання. У залі планують проводити презентації книг, літературні квести, читання-імпровізації та інші події, пов’язані з книгою.

Інтелект-портал створює можливість для інтелектуального розвитку користувачів: пізнавальні студії, інноваційні проекти та соціальне репетиторство – ці послуги надаватимуть, як працівники бібліотеки, так і волонтери, а також громадські організації та об’єднання.

Креатив-форум – своєрідна мікс-територія, яка може бути кінозалом, міні-галереєю та місцем для творчих зустрічей.

«МалюкS» – особлива територія, облаштована для дітей від 2 до 6 років . У залі , двічі на тиждень, відбуватимуться вже традиційні «літературні сніданки» та заходи за програмою «Росту і розвиваюсь» в рамках проекту «Львів – місто літератури». «Батьки приводитимуть сюди діток, та поки ті будуть зайняті цікавим літературним сніданком, батьки зможуть зайнятись чимось корисним для себе, наприклад у ІТ-плаці», - розповіла Еріка Жиголова, завідувач бібліотеки.

Окрім того, в березні цього року відкрили попередньо реставровану частину 3П : «Публічний Простір Підлітка». Територію поділено на чотири частини:

Спорт-арена – передбачена, як простір для ігор, різноманітних змагань й експрес-тренувань, обладнана спортивними атрибутами.

Коворкінг-студія – зал для творчої діяльності. У цій частині бібліотеки планують проводити різноманітні заняття з майстрування виробів ручної роботи.  

IT-плац –простір для опанування комп‘ютерних технологій з Центром вільного доступу до Інтернету. Тут  встановлено комп’ютери та розширено спектр послуг, зокрема, вільний безкоштовний доступ до інформаційних сервісів Інтернету, навчання основам комп'ютерної грамотності, скайп-спілкування, online-реєстрація Українського центру оцінювання  якості освіти для участі в ЗНО; тренування зі складання тестів ЗНО в електронному режимі та інші.

Релакс-закапелок – простір для відпочинку, обладнаний кріслами-подушками та кріслом-коконом, де будь-хто зможе розслабитись та в тиші почитати книгу. 

Додамо те, що в новій комфорт-бібліотеці для дітей передбачено багато різноманітних «побутових дрібниць» для користувачів, наприклад, «Парковка для візочків» та інші.

Турботливий колектив

В останні роки колектив бібліотеки впроваджували різні види активностей, зокрема, для дітей дошкільного віку та шкільного віку. Окрім літературних сніданків для дошкільнят,  у бібліотеці організовують уроки медіаграмотності, а також «Літній бібліокіш» (тимчасова опіка дітей шкільного віку у робочий час батьків), та «Домашній абонемент» (покращення умов доступу до інформації дітям з обмеженими фізичними можливостями).

Також реалізуються мікс-проект «АТ- ідеї» та інтерактивний проект «Львів – Вроцлав: паралелі позитиву» та «Україна! Пізнай, щоб поділитися».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!