У Львові відкрили оновлений антитерористичний центр. Фото

2009 0
Сьогодні, 27 листопада, у Львові відбулося відкриття оновленого приміщення антитерористичного центру. Його назвали найукомплектованішим в Україні.
фото: zik.ua

фото: zik.ua

Під час відкриття начальник управління Служби безпеки України у Львівській області Віктор Андрейчук нагадав, що ще у 1998 році указом президента був створений антитерористичний центр, відповідно, у львівському управлінні була створена антитерористична координаційна група. Гроші на відновлення центру виділила обласна влада (1 млн 100 тис. грн) і міська влада (1 млн грн). «Основним завданням центру є допомога у запобіганні будь-яким антитерористичним проявам, які можливі на території області», – зазначив Віктор Андрейчук.

Він додав, що крім командо-штабних навчань у центрі, силовики також проводять ряд експериментів, зокрема, щодо того, як населення реагує на підозрілі предмети. «Ми провели такі експерименти майже на всіх потужних об’єктах на території нашої області, де можливі небезпечні терористичні акти. На основі результатів були створені паспорти по кожному об’єкту, де можливе проведення терористичних і диверсійних дій. Завдяки цьому у центрі координаційна група може планувати ту чи іншу операцію по кожному з об’єктів і приймати рішення, щоб захистити населення», – розповів Віктор Андрейчук.

Начальник управління СБУ підкреслив, що це дасть можливість максимально швидко зреагувати на небезпечну ситуацію. Також завдяки програмі «Безпечне місто» співробітники центру можуть у режимі он-лайн слідкувати за ситуацією у Львові, зокрема, в аеропорту, на залізничному вокзалі, стадіоні «Арена Львів».

Джерело: zik.ua.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!