У Львові відкрили пам’ятник Герою Небесної Сотні Ігореві Костенку. Фото

2962 0
Герой загинув чотири роки тому біля Жовтневого палацу на вулиці Інститутській у Києві під час Революції Гідності.
Фото: прес-служба ЛМР

Фото: прес-служба ЛМР

У Львові відкрили пам’ятник Герою Небесної Сотні Ігореві Костенку, який загинув 20 лютого 2014 року під час протистоянь на Інститутській у Києві. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Пам’ятник встановили на внутрішньому подвір’ї географічного факультету ЛНУ імені Івана Франка, що на вулиці Дорошенка, 41. У відкритті взяла участь родина побратими загиблого Героя. Відкрили пам’ятник сестра Ігоря Інна Костенко та випускник географічного факультету, бойовий побратим, учасник Революції Гідності Володимир Дітчук.

Автором проекту пам’ятника Ігореві Костенку став український скульптор Володимир Цісарик. Хор Народного ансамблю пісні і танцю «Черемош» виконав під час відкриття пісню «Не пора».

Довідка:

Ігор Костенко — журналіст, студент-географ, активіст Євромайдану. Народився на Тернопільщині, однак вчився у Львові, на географічному факультеті ЛНУ ім. Івана Франка. Він був активним дописувачем української Вікіпедії, за два з половиною роки він написав понад 280 статей, зробив понад 1600 редагувань. Він також виступив з ідеєю проведення Вікіфлешмобу, запросивши в певний день якомога більшу кількість українців написати нові статті до Вікіпедії. На жаль, ця ідея була реалізована лише після смерті Ігоря — Вікіфлешмоб відбувся 27 квітня 2014 року і був присвячений його пам'яті. Тіло Ігоря знайшли 20 лютого 2014 року біля Жовтневого палацу на вулиці Інститутській у Києві.

Фото прес-служби ЛОДА


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!