У Львові відкрили дитяче офтальмологічне відділення

11254 0
Щорічно в цьому відділенні зможуть лікувати близько 500 дітей.
Фото: прес-служба ЛМР

Фото: прес-служба ЛМР

В міській дитячій клінічній лікарні у Львові з’явилося спеціалізоване офтальмологічне відділення. Воно забезпечене сучасним обладнанням, яке дозволяє своєчасно й ефективно виявляти патології зору у дітей і дає змогу проводити складні операції на оці. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ЛМР.

«З кожним роком збільшується кількість дітей з патологією зору, які потребують якісної консультативно-лікувальної допомоги. Тому з ініціативи міського управління охорони здоров’я – з початку 2018 року в нашій лікарні розпочало роботу новостворене дитяче офтальмологічне відділення. І тепер наша клініка надає повний комплекс стаціонарної медичної допомоги дітям», – сказав головний лікар міської дитячої лікарні Дмитро Квіт.

Читайте також: Львівський перинатальний центр відновить роботу в лютому

Згідно з повідомленням, в офтальмологічному відділенні міської дитячої лікарні проводитимуться такі обстеження, як візіометрія, скіаскопія, офтальмоскопія, біомікроскопія, авторефрактометрія, тонометрія. Окрім того, під час лікування тут застосовуватимуть низку спеціальних методик.

Зі слів завідувача офтальмологічного відділення Соломії Лужної, на цьому обладнанні можна діагностувати практично всі діагнози, які є у дітей різного віку: і вроджені патології, і набуті захворювання. Тут проводитимуть такі операції, як відновлення прохідності сльозно-носових шляхів, виправлення косоокості, розкриття абсцесів, видалення халязіону, видалення доброякісних пухлин ока та придатків.

Читайте також: Як працюватимуть поліклініки та сімейні лікарі за новими правилами. Запитання і відповіді

Відділення розраховане на 15 ліжок, і тут працює 17 працівників. Для проведення ремонту в офтальмологічному відділенні було залучено близько 200 тис. грн. позабюджетних коштів. За кошти міста придбано спеціальне обладнання на суму 1,5 млн. грн.

До відкриття новоствореного відділення на території Львова функціонувало єдине офтальмологічне відділення ОХМАТДИТу в Брюховичах.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!