У Львові відкрили першу лабораторію, де обстежуватимуть онкохворих дітей

1613 0
Новітні методи генетичної діагностики, які будуть проводити у центрі, досі були доступними лише у референс-лабораторії Києва або за кордоном.
Фото: Західний спеціалізований дитячий медичний центр

Фото: Західний спеціалізований дитячий медичний центр

У Львові в Західному спеціалізованому дитячому медичному центрі відкрили лабораторію молекулярно-генетичних досліджень. У підрозділі проводитимуть імуно-генетичні обстеження для пацієнтів до і після трансплантації, а також для дітей, у яких діагностували злоякісні захворювання кровотворної та лімфоїдної тканини.

Джерело: Західний спеціалізований дитячий медичний центр

Раніше такі методи діагностики, які тепер проводитимуть у центрі, були доступними лише у референс-лабораторії  Києва або за кордоном.

«Ми розпочали, і продовжуємо це робити досить успішно, трансплантації нирки і кісткового мозку. На сьогодні у Центрі проведено близько 10 пересадок нирки і 5 аутологічних пересадок стовбурових клітин. Тож можна сказати, що мотивацією для нас є наші пацієнти, які потребують специфічного лікування. І ми намагаємось це їм забезпечити», – зазначив директор центру Андрій Синюта.

Читайте також: У Львові відкриють біолабораторію, де навчатимуть виділяти ДНК та створювати косметику

Нагадаємо, що у Львові на базі Tech StartUp School «Львівської політехніки» відкрили два інноваційних освітніх простори для молоді: біотехнологічну та цифрову лабораторії.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!