У Львові відкрили першу «розумну парковку» з датчиками, що контролюють вільні місця

3797 0
Інформацію про вільні місця користувачі зможуть побачити у спеціальному додатку.
Фото: НУ ЛП

Фото: НУ ЛП

У Львові облаштували першу «розумну парковку», де за допомогою спеціального додатку користувачі зможуть бачити вільні місця, на яких можна припаркуватися, адже територію контролюють датчики. Про це інформують у НУ «Львівська політехніка». 

Читайте також: У Львові збудують перехоплюючий паркінг на 1200 місць

«Є також можливість зарезервувати стоянку на певні години. Ця технологія найбільше доцільна для центра міста, де є обмежена кількість паркомісць», – йдеться на сайті.

Це перший у Львові паркінг такого формату, але не останній, адже у 2022 році в місті планують облаштувати такі стоянки для машин на більшу кількість місць. 

Крім того, на території є озонатор, за допомогою якого можна буде очистити салон машини від неприємних запахів і знезаразити його. 

Ідейники проєкту кажуть, що цей паркінг є одним із елементів Smart city, він дасть можливість розв’язувати проблеми з транспортом у Львові. 

«Буде можливість відслідковувати вільні місця для паркування, що зменшить час на їх пошук і полегшить нам контроль за оплатою цієї послуги, що суттєво відобразиться на міському бюджеті», – додають.  

Додамо, що парковка розташована на вул. Академіка Колесси, 2, облаштували її на території Tech StartUp School.

Читайте також: У Львові показали, яким буде перший транспортний хаб на вулиці бандери. Візуалізація. Оновлено

Нагадаємо, що у Львові планують збудувати перехоплюючий паркінг на понад 1200 авто. Його облаштують на виїзді з міста у південній частині, на ділянці навпроти ТРЦ King Kross Leopolis. Заплановано, що там можна буде залишити авто, аби далі пересуватись містом громадським чи якимось з альтернативних видів транспорту.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!