На правах реклами

У Львові відкрили перший ресторан балканської кухні. Фото

13727 3
Унікальні страви, неперевершена атмосфера та гарячі балканські емоції – у Львові з’явився перший ресторан балканської кухні «Балканський дворик».Tvoemisto.tv розповість вам про особливості цього ресторану.

Не секрет, що Львів та його мешканців важко здивувати новими закладами, яких кожного року з’являється щораз більше, з різноманіттям вибору страв, концепцій та кухонь. Втім, часто в туристичних центрах не вистачає місць, куди можна сходити з компанією друзів, або посидіти у спокійному родинному колі. Не меншу вагу у цьому відіграє розташування закладу. Погодьтесь, не завжди зручно їхати великою компанію за межі міста, щоб посидіти на свіжому повітрі та скуштувати м’яса на грилі.

Саме для таких компанійський посиденьок у Львові, на вулиці Городоцька, 243, відкрили перший ресторан кухні балканських народів – «Балканський дворик».

Про заклад

Ресторан відкрив свої двері для відвідувачів зовсім нещодавно. Він розташований трохи далі повороту з Городоцької на вулицю Сяйво, також заклад має місце для паркінгу для гостей. Власники закладу намагались створити атмосферу країн Балканського півострову, яку львів’яни та гості можуть відчути тут у Львові.

«Куштуючи страви балканської кухні у нас, можете сміливо заявити, що ви частувалися в Хорватії, Сербії, Македонії, Чорногорії, Румунії, Болгарії, Молдавії, Боснії та Герцеговині, Албанії, та навіть у Греції. І це не просто слова, адже меню ресторану «Балканський дворик» укладав сербський шеф-кухар з понад тридцятилітнім стажем роботи у різних куточках Європи. Він також навчав у Сербії нашого українського шеф-кухаря, а зараз передає майстерність нашому колективу безпосередньо в «Балканському дворику», –  наголошують у ресторані.

Кухня

Кухня тут й справді здається унікальною, навіть для вибагливого львів’янина. М’ясні страви займають в меню провідне місце – тут ви знайдете унікальний сербський суп-чобра з телятиною, рибою та бараниною. Особливістю закладу є можливість приготування страв на грилі. Це й чорногорські м’ясні ковбаски чевабчичі з мішаного сербського фаршу.

Ну й не можливо не згадати страви на вертелі – це те, чим заклад якісно вирізняється на фоні інших ресторанів міста. У відвідувачів є можливість замовити порося чи баранину на вертелі.

Також варто згадати угорський гуляш з яловичиною, шніцель караджорджа, копчені ковбаски, сербську плескавіцу з каймаком, а також широкий вибір страв з риби.

Атмосфера та інтер’єр

«Секрет у тому, що ми створили усі умови для приготування правдивої балканської їжі: окреме місце для сачу, де постійно, протягом дня, підтримується жар і де використовують справжній чавунний посуд, привезений із Сербії», – розповідають ідейні натхненники закладу.

Також на території ресторану є власна коптильня та вертель для смаження цілої туші, неподалік розміщений спеціальний котел на дровах.

«Нам важливо, щоб наші гості почували себе, як вдома, тому наші кухарі готують з домашніх продуктів по-домашньому. Навіть бармен вийде з-за барної стійки, щоб приготувати вам ароматну каву і подарувати усмішку», – наголошують у ресторані.

Відвідувачів тут завжди зустрічають справжньою балканською музикою, яка допомагає повністю зануритись в атмосферу гарячих Балкан. На території закладу розташовано кілька альтанок, для різних компаній, а також безпосереднє приміщення закладу, де можна приємно провести час у холодні зимові вечори. Для відвідувачів з дітьми на території ресторану є невеликий дитячий майданчик. Все для того, щоб відпочити, смачно поїсти та зарядитися позитивним настроєм надовго.

Графік роботи:

ПН – НД

12:00 – 00:00

Адреса:

м. Львів вул. Городоцька, 243

Тел.: +38 (067) 67 00 001



Читайте також:
28 Липня, 2018 13:22
Наталя А "мішаний сербський фарш" - це з якого м'яса?
27 Липня, 2018 23:15
ксеня мороз Загазованість від машин,сморід від смаження м"яса,запаркуватись нема місця,зелені насадження навколо ресторану знищені,раніше на цьому місці відпочивали мешканці навколишніх будинків,ресторан втиснутий між цими будинками :МЕШКАНЦІ НЕ В ЗАХВАТІ від таких сусідів.
8 Липня, 2018 19:35
Sergiy були вчора. непрофесійні офіціанти - біда для власника закладу.
замовлення на 4 позиції приймали у нас 2 офіціанта. перший підійшов із запитанням - ого, ви шо дійсно вже готові замовити?
потім його відігнав офіціант, старший по рангу, з словами - не зважайте це наш стажер...О.о ну ок...
тібоун стейк мав би бути на 300 грамів (ми дра рази уточняли грамовки) - в чеку виявилось потім, що його вага 600 гр.
адміністратор закладу на цю ситуацію відреагував пасивно, запропонувавши - ок, давайте ми зараз відмінусуєм різницю з зарплати офіціанта... О.о
та ні, не треба нікому нічого відмінусовувати. до побачення
п.с. стейк готували 40 хвилин, салат з курки, капусти і пари сухарів - більше години
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!