Політична реклама

У Львові відкрили перший в Україні музей шоколаду

3122 0
Сьогодні, 20 березня, у Львові відкрили перший в Україні стаціонарний Музей шоколаду . Вхід у заклад для дітей до 10 років безкоштовний, для дітей віком від 10 до 18 років - особливі умови, про які можна дізнатися в музеї, для дорослих – 20 грн (за які треба придбати солодощі в музеї).

Тут представлено найрізноманітніші вироби з шоколаду. Зокрема Львівські майстри виготовили зі 100 кг шоколаду для музею шоколадні фігури Біг Бену, Ейфелевої та Пізанської веж, а також Колізею у масштабі 1:150.

Один з авторів ідеї відкриття стаціонарного музею шоколаду у Львові Юрій Гнатковський розповів, що на виготовлення цих відомих об’єктів шоколаду пішло по 16-25 кг шоколаду, а на Колізей – 40 кг цукру-пудри.

«Для нас важливо було зберегти концепцію – шоколадні фігури відомих світових споруд повинні бути у масштабі 1:150... На виготовлення кожної фігури пішло 1-1,5 місяця», – сказав Юрій Гнатковський.

Директор з маркетингу кондитерської компанії «АВК» Олексій Большов розповів, що у музеї також можна оглянути також шоколадне місто та ряд інших цікавих експонатів. Деякі можна буде придбати прямо в музеї, інші, великі і ексклюзивні, будуть продаватися з аукціону ближче до завершення терміну придатності виробів.

«Всі експонати виконані з шоколаду. Експонати можуть зберігатися в музеї до півроку, деякі – до року… Фарби, які використані на виробах – натуральні харчові», – сказав Олексій Большов. Також він каже, що компанія має низку ідей щодо постійного поповнення експозиції різними тематичними експонатами.

Відвідувачі музею зможуть ознайомитися з історією шоколаду чотирма мовами: українською, англійською, російською та польською, а також дізнаються про сучасну технологію виробництва цього продукту.

Наразі планується, що музей працюватиме у Львові впродовж року. Крім експозиції, тут проводитимуть майстер-класи для дітей та дорослих з виготовлення цукерок та шоколадних композицій.

Водночас, як зазначив начальник управління культури Львівської міської ради Андрій Вороновський, музей має і соціальну функцію, адже тут планують проводити багато заходів для дітей з малозабезпечених сімей.

Музей шоколаду у Львові працюватиме щодня з 10.00 по 19.00, вихідний – середа. Вхід для дітей безкоштовний, від 10 до 18 років діють особливі умови, про які можна дізнатися в музеї, для дорослих – 20 грн (за які треба придбати солодощі в музеї).

Адреса музею - пл. Ринок, 6.

Джерело: Zaxid.net

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!