У Львові відкрили реабілітаційний центр для осіб із протезуванням

1979 0
У Львові відкрили сучасний реабілітаційний центр, де українці усіх вікових категорій, які втратили кінцівки, навчатимуться виконувати щоденні побутові навички незважаючи на протезування. Про це інформують у прес-службі міськради.
фото: www.akcent.org.ua

фото: www.akcent.org.ua

Львівське казенне експериментальне підприємство засобів пересування і протезування відкривав сучасний реабілітаційний центр для осіб із протезуванням. Відбулось це у п'ятницю,5 серпня і було приурочено другій річниці загибелі у бою під Ілловайськом українського воїна Маркіяна Паславського. У його честь і  названо заклад.  

Спеціалісти Реабілітаційного центру ім. Маркіяна Паславського надаватимуть можливість українцям усіх вікових категорій, які втратили кінцівки, включаючи і захисників України, навчитись нормально жити, незважаючи на протезування кінцівок.

У Центрі проводитимуться навчальні заходи з відновлення щоденних побутових навичок, включаючи приготування їжі та занять спортом. У Центрі будуть також установлені два симулятори водіння автомобілем, що дозволить пацієнтам з ампутованими руками та ногами навчитись навичкам водіння авто з допомогою своїх протезних кінцівок.

Заклад названо так з пошани до Маркіяна Паславського, американця українського походження, випускника відомої військової академії США «Уест-Поїнт», який у серпні 2014 р. поклав своє життя за суверенітет та незалежність української держави у битві за Іловайськ.

Львівське казенне експериментальне підприємство засобів пересування і протезування розташоване на вул. Рудненська, 10


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!