У Львові відкрили реєстрацію на Дні європейської спадщини. Програма заходів

1618 0
Усі заходи у межах Днів європейської спадщини є безкоштовними, але за попередньої реєстрації, аби уникнути скупчень.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

У Львові стартувала реєстрація на Дні європейської спадщини, що триватимуть із 11 по 13 вересня. У межах Днів проведуть 93 заходи, охоплені темою «Спадщина і освіта: уроки, які варто повторити»

Учасникам пропонують дізнатися історію освіти і навчальних закладів у Львові. Під час екскурсій, лекцій, квестів та майстер-класів можна буде дізнатись більше про мистецьку і архітектурну цінність освітніх закладів, еволюцію освіти у Львові. Свої двері відкриють такі зазвичай закриті об'єкти як прокуратура, оглядовий майданчик вежі Корнякта, тролейбусне депо, Львівська спеціалізована школа №100 для незрячих дітей.

«Цього року на Днях європейської спадщини дуже цікава тема. Тема освіти є настільки широкою, що важко було обрати, про що саме розповідати. Тож я зупинилась на двох темах. Перша стосується феномену Львова – таємного університету в умовах бездержавності. Другою темою стала Торгово-промислова палата, яка також займалась освітою. Дуже хочу, щоб люди прийшли на мої екскурсії і послухали ці захоплюючі історії», – розповіла багаторічна учасниця ДЄС Наталія Зубик.

Усі заходи у межах Днів європейської спадщини є безкоштовними, але за попередньої реєстрації, аби уникнути скупчень.

Реєстрація триватиме з 7 вересня 15:00 до 10 вересня 14:00 на сайті туристичного порталу Львова, а також за номером телефону 067 37 33 652.

Реєстрація на сайті цілодобова, телефоном – пн: 15:00 – 17:00, вт-ср: 10:00 – 16:00, чт: 10:00 – 14:00.

Програма та реєстрація на сайті LvivTravel за посиланням. Повну програму заходів можна переглянути на сайті ДЄС.

Довідка

1991 року Рада Європи започаткувала European heritage days. Відтоді кожного вересня у країнах, які приєдналися до Європейської культурної конвенції, маловідомі закриті споруди відкривають свої двері для відвідувачів, щоб привідкрити таємниці, приховані за їхніми фасадами. Дні покликані привернути увагу до культурної спадщини та її ролі у розвитку сучасного суспільства.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!