Політична реклама

У Львові відкрили ще один хоспіс

7228 0
У Львові відкрили відділення паліативної допомоги на базі 4-ї міської лікарні. Тут надаватимуть допомогу невиліковно хворим пацієнтам.

Тепер у Львові є 75 ліжок для надання хоспісної та паліативної медицини, - повідомив начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

Зокрема, у міській лікарні-хоспісі є 30 місць, у новоствореному відділенні паліативної медицини в 4-й міській лікарні – 25 ліжок, а також 20 ліжок діє у 5-й міській лікарні.

Володимир Зуб наголосив, що паліативна допомога – доволі широке поняття і передбачає покращення якості життя і зменшення страждань невиліковно хворим пацієнтам; водночас хоспіси – це спеціалізована допомога невиліковно хворим в останні дні життя.

У міському хоспісі, що на вул. Котляревського, 53, діє капличка, там проводять богослужіння, з хворими постійно спілкуються священики. Тут працює більше 50 працівників, в тому числі 4 лікарів, 13 медсестер тощо.

Однак, хоспісів Львову все ж не вистачає.

Джерело: Zaxid.net


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!