У Львові відкрили сквер Яцека Куроня. Фото

4183 1
На відкриття скверу приїхала дружина Яцека Куроня Данута.
Фото: Христина Процак / Фейсбук

Фото: Христина Процак / Фейсбук

У Львові, навпроти консульства Польщі, відкрили сквер пам’яті Яцека Куроня. До урочистостей долучилася дружина Яцека Данута Куронь. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила речниця ЛМР Христина Процак.

Крім дружини Яцека Куроня, відкриття скверу пам’яті відвідав віце-маршалок Сенату Польщі Богдан Борусєвич, віце-ректор УКУ та громадський діяч Мирослав Маринович, народна депутатка України Ірина Подоляк, польська делегація та представники міської влади.

Нагадаємо, у березні депутати ЛМР визначили місце, яке назвуть на честь відомого польського діяча Яцека Куроня. На початку травня на площі навпроти Генерального консульства Польщі у Львові розпочали роботи з облаштування скверу. Тут проклали тротуари, встановили лавки, та замінили аварійні дерева. Під час відкриття скверу встановили інформаційну таблицю про Яцека Куроня.

Довідка

Яцек Куронь — видатний польський громадський та політичний діяч, який народився у Львові. Він був співавтором стратегії незалежної профспілки «Солідарність». Згодом працював міністром праці і соціальної політики Польщі. Помер у 2004 році, похований у Варшаві.


Читайте також:
17 Червня, 2018 21:14
Костянтин Хорошо справа, але треба закрити газон, як в Європейських скверах, щоб земля з першим дощем не витікала на бруківку. Дякую
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!