У Львові відкрили центр родини, де допомагатимуть узалежненим та їх сім’ям

1252 0
Центр щоденно буде відчинений для тих, хто стикнувся із алкогольною, наркотичною, азартною, сексуальною залежностями.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

У Львові, на території парафії Пресвятої Богородиці Володарки України, що на вул. Новознесенська, 34, відкрили центр родини «Назарет», повідомляє Духовна велич Львова.

Читайте також: На Львівщині планують створити центр реабілітації для узалежнених дітей

У Центрі допомагатимуть узалежненим та жінкам, які зіштовхнулися з насильством у родині, з узалежненням близької людини.

За словами ініціаторки створення осередку, керівниця проєктного відділу БФ «Назарет» Марини Потурай, над втіленням цієї ідеї у життя працювали пів року.

«Основна наша мета – допомагати насамперед жінкам, які зіштовхнулися з насильством у родині, з узалежненням близької людини: чоловіка, брата, тата, а також тим, які мають узалежнення. Хочемо допомагати і бути комфортним, безпечним центром для жінок та підтримкою для них», – каже Марина Потурай.

Голова Комісії у справах душпастирства тверезості УГКЦ, отець Ігор Козанкевич каже, що однією з найголовніших переваг цього центру є те, що він щоденно буде відчинений для потребуючих. Тож, сюди може приходити той, хто потребує підтримки, або хоче її надати.

Читайте також: Нарколог: львівські підлітки починають не з алкоголю, а зі психостимуляторів

«Наша ціль надати допомогу тим, хто стикнувся із алкогольною, наркотичною, азартною, сексуальною залежностями, але також, якщо є сімейні кризи, непорозуміння у стосунках із дітьми, то також запрошуємо приходити. Тут працюватимуть психологи, терапевти з питань узалежнення та сім’ї», – каже отець Ігор.

Раніше схожа ініціатива працювала при парафії св. Папи Климента, але лише в окремі години.

Нагадаємо, На Львівщині планують створити центр соціально-психологічної реабілітації для узалежнених дітей через проблему дитячої залежності від алкоголю, наркотичних речовин, азартних, комп’ютерних ігор.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!