У Львові відкрили відділення із новітнім рентгенапаратом. Фото

2771 0
У Львівському клінічному госпіталі Державної прикордонної служби України відкрили рентгенологічне відділення. Досі в медичному закладі використовували рентгенапарат 1986 року випуску. Та в сучасних умовах ця техніка застаріла.

Вирішити проблему вдалося завдяки співпраці прикордонного госпіталя з метрополією Львівської архидицезії Римо-Католицької церкви, благодійним фондом «Лицарі Колумба» та благодійним фондом «Підгорецький замок». Вони, в якості гуманітарної допомоги, подарували на потреби госпіталю рентгенологічний апарат (мультіграф) «UNITA UNIVERSALE RADIOLOGIA UNIVERSAL X-RAY UNION», 2006 року випуску (країна випуску – Австрія).   Апарат займає невелику площу, дозволяє проводити рентгенологічні види обстежень на ділянках органів грудної клітки, черевної порожнини, черепу, хребта, кінцівок. Приблизна вартість новинки становить 2,5 мільйони гривень, інформує прес-служба Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України. 

Також біля приймального відділення госпіталю відбулася передача благодійного реанімаційного автомобіля марки «Мерседес». Вже зовсім скоро реанімобіль відправлять під Маріуполь в підрозділ Західного регіонального управління, який виконує завдання в зоні АТО.

Із початку АТО у Львівському клінічному госпіталі Державної прикордонної служби України проліковано 1018 прикордонників – учасників АТО та проведено їм 203 операції. Ще 446 прикордонників пройшли реабілітаційне лікування.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!