Політична реклама

У Львові відкрили виставку авторських міні-акваріумів

3873 0
У Львові відкрили виставку-конкурс дуже малих, так званих наноакваріумів, з рибками. На виставці зібрали 18 авторських акваріумів зі Львова, Тернополя та Ужгорода.

Переможця конкурсу, який в якості призу отримає обладнання для акваріумів, журі оголосить 2 лютого, інформує Zaxid.net.

«Така виставка проводиться вчетверте і цього року тут представлені кілька нових видів рибок, так звані нанорибки.Вони можуть жити в об’ємах 3-5 літрів води», – розповів директор Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру, де проходить виставка, Ігор Антахович.

Водночас керівник Львівського клубу акваріумістів Мар’ян Охват додав: «Найменшою рибкою, що представлена на конкурсі є рибка породи Коридорас Пігмей, що виростає до 2 см. Це найменша рибка на конкурсі. Також тут є багато інших видів Коридорасів, що є рідкісними в Україні».

Yаноакваріум вміщує до 30 літрів води, тому тут не можна тримати, до прикладу, Золоту рибку, бо вона потребує більше води. «В таких водоймах можна тримати: гуппі, меченосців, пецилій та дрібні види сомів. Ці акваріуми займають мало місця і їх, як правило, розміщують на підвіконнях чи робочих столах», – сказав він.

За його словами, складностей в утриманні такого акваріуму немає, за ним легко доглядати впродовж довгих років.

«Щоб створити такий акваріум потрібно мати ємність, фільтр, нагрівач, ґрунт і базовий набір рослин. Також потрібно заміняти 1/3 води один раз в тиждень. Перед вливанням воду потрібно відстоювати не менше трьох годин. Зараз дуже великий вибір рибок, тому можна придбати будь-яку»,- сказав він.

Вхід на виставку, яка розташовується за адресою: вул. Кубанська, 12, вільний.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!