У Львові відкрили виставку «Живопис» на історично-філософську тематику

1703 0
Усі роботи художника Віктора Москалюка – це інтерпретація середньовічних мотивів.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

У Львові, у Палаці Потоцьких відкрили виставку Віктора Москалюка «Живопис». В експозиції представлено близько 70 картин.

Читайте також: У Львові відкрили виставку оберегів, які для людей, що втікають, є символами російсько-української війни. Фото

За словами самого автора картин, усі роботи – це інтерпретація середньовічних мотивів. Тут є коні, люди, гетьмани, історичні сцени, але не конкретні, а зображені в інтерпретації.

Читайте також: У Львові відкрили виставку графік пастельними олівцями про війну і роздуми. Фото

Уся виставка побудована від класичного до абстрактного бачення.

В експозиції помітні чотири теми. Перше – це звернення до театральної минувшини. Напрям базується на пізній середньовічній театральній культурі.

Читайте також: У Львові відкрили виставку про унікальні кам’яні вишиванки Нової Каховки

Друга тема – філософська. Це пошуки шляху до світла, бажання виміряти безмежність світла.

Третя тема – звернення до національної народної культури, що пов’язане з Середньовічною культурою.

Четверта тема – визначення і утвердження місця творця у світі.

Виставку «Живопис» Віктора Москалюка можна оглянути в експозиційних залах другого поверху Палацу Потоцьких, що на вул. Коперника, 15 до 21 серпня 2022 року.

Довідково

Віктор Москалюк – український живописець, педагог. Заслужений діяч мистецтв України. Народний художник України (2017). Проживає у Львові, працює в галузі станкового монументального живопису. Лауреат премії в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури ім. Івана Труша (2012), володар гран-прі Міжнародного Салону Мистецтв Ліон-Франція. Викладач Львівської національної академії мистецтв, професор, завідувач кафедри.

Фото Твоє місто/Івана Станіславського


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!