У Львові відкрились кілька фітнес-центрів і басейнів. У ЛОДА кажуть, що це порушення

10728 0
Водночас міська і обласна влада просять уряд таки послабити карантин на Львівщині.
Фото: Наталія Лазарович

Фото: Наталія Лазарович

У Львові сьогодні, 8 червня, запрацювали фітнес-центр «Євроспорт» та аквапарк «Пляж». Тут відкрили тренажерні зали і басейни та відновили групові заняття.

Читайте також: Бути щасливим навіть під час карантину

Заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень у коментарі Tvoemisto.tv сказав, що на Львівщині не було рішення обласної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій про послаблення карантину і дозволу на роботу фітнес-центрів і басейнів, тож це є порушенням.

«Але ми не можемо застосовувати якісь санкції, це мають робити уповноважені органи, зокрема, Національна поліція», – говорить Тарас Грень.

Речниця Головного управління Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська сказала у коментарі Tvoemisto.tv, що поліція реагуватиме на всі звернення щодо порушень карантину та згодом повідомить про такі випадки.

Водночас міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що міська і обласна влада спільно звернулись до уряду з тим, аби на Львівщині все ж послабили карантин.

«Разом з Максимом Козицьким переконували голову уряду дати дозвіл обласній комісії з надзвичайних ситуацій на відновлення роботи спортивних закладів. Також необхідно відновити роботу усіх обласних маршрутів в режимі спецперевезень. Ми вже напрацювали протоколи для роботи фітнес-центрів в умовах карантину», – говорить Андрій Садовий.

Читайте також: У МОЗ опублікували умови роботи басейнів та фітнес-залів

За словами Тараса Греня, місто і область просять в уряду внести зміни до постанови Кабміну про карантинні обмеження. Це питання Кабмін може розглянути у вівторок-середу.

Нагадаємо, Львів і Львівщина протягом минулого тижня входили у четвірку лідерів за виявленням нових хворих на коронавірус. Станом на 8 червня у Львівській області вже 2162 людини інфікувались коронавірусом, 73 – померли.

Раніше епідеміологиня професорка Наталія Виноград у коментарі Tvoemisto.tv закликала львів'ян утриматись від відвідування спортзалів, а натомість займатись спортом на відкритому повітрі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!