У Львові відкрили та освятили новий колегіум УКУ. Фото

2374 0
Будинок спроєктований за моделлю living learning community – спільноти, що живе і навчається разом.
Фото: пресслужба ЛМР

Фото: пресслужба ЛМР

Сьогодні, 26 червня у Львові, урочисто відкрили та освятили новий Колегіум Українського католицького університету. Про це інформує пресслужба Львівської міської ради.

Йдеться про масштабний простір для студентів, працівників та гостей Українського католицького університету. Будинок спроєктований за моделлю living learning community – спільноти, що живе і навчається разом. 

У новій п’ятиповерховій будівлі, площею понад 8 000 кв. м, розмістили житлові кімнати для студентів університету, Студентський центр УКУ та офісні блоки й гостьові кімнати.  Значну частину 1-го поверху та нижнього рівня будівлі займає студентський простір, до якого матимуть доступ усі студенти УКУ. Тут розміщені зони студентських клубів, ігрові кімнати, навчальні аудиторії, офіс деканату студентського життя та студентського уряду, пральня, велика велостоянка. Тут працюватиме також Центр абітурієнта УКУ.

Всього в Колегіумі зможуть проживати понад 200 мешканців: студенти УКУ  разом із кураторами – працівниками університету.

Як і перший Колегіум УКУ, нова будівля пристосована для комфортного проживання осіб із обмеженою мобільністю. На кожному «студентському» поверсі є світлиця, кухня-вітальня. Вкінці кожного житлового блоку розташовані кімнати для усамітнення та молитви. 

Колегіум є частиною унікального університетського містечка, яке розташоване між вул. Козельницькою та Стрийською, там уже діють: Центр митрополита Андрея Шептицького, храм Святої Софії Премудрості Божої, багатофункційний академічний корпус і Колегіум ім. Патріарха Йосифа Сліпого. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!