У Львові відкривається новий мистецький простір – Радіогараж

1608 0
Наступним кроком буде створення інтерактивного Музею радіо.
Фото: viv.sq.com.ua

Фото: viv.sq.com.ua

Звук, мистецтво, технології — взаємодія цих трьох явищ лежить в основі ідеї РадіоГаражу — нового міждисциплінарного простору, що відкривається у Львові. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

РадіоГараж є підрозділом Музею радіо ЛКП «Львівське радіо» і місцем, де відбуватимуться виставки, створюватимуться й експонуватимуться мистецькі інсталяції, проводитимуться майстерні, дискусії й освітні програми. Медіаархеологія, радіотехніка, звукове і мультимедійне мистецтво, цифрова безпека, програмування, Arduino — лише кілька прикладів тем, з якими знайомитиме львів'ян РадіоГараж.

Читайте також: У Музеї Франка у Нагуєвичах розширюють простір. Що там буде

«РадіоГараж розташовано в унікальній будівлі, яка з 1930-х років минулого століття була центром радіомовлення Львова. Сучасний мистецький простір гармонійно інтегрований в стилістику архітектури будівлі і підкреслює її історичність та сучасність. РадіоГараж стане місцем, в якому невидиме медіа (як от радіо) стане видимим та досяжним кожному мешканцю нашого міста», — розповідає Богдан Шумилович, мистецтвознавець, історик.

Будівля Львівського радіо була споруджена у 1912–1913 рр. за проєктом архітектора Адольфа Піллера. У 2020 році розпочались роботи із відновлення, консервації, розробки нової концепції, дизайну і ремонтні роботи у просторі РадіоГаражу.

Важливою складовою діяльності РадіоГаражу є не тільки навчання на місці, але й виходи у місто для дослідження неочевидних звукових середовищ і феноменів архітектури міста – від електромагнітних полів до звукових краєвидів.

Одним з перших проєктів РадіоГаражу стане виставка «Тільки у Львові», присвячена історії Львівського радіо в полікультурному середовищі міста, і відкривається у липні. Назва виставки не випадкова — адже саме з львівським радіо пов’язано виникнення однойменної пісні.

«Наступний важливий етап розвитку ЛКП «Львівське радіо» — створення на другому поверсі історичної будівлі першого в Україні інтерактивного Музею радіо, а також створення на 4 поверсі радіолабораторії», — зазначила Мирослава Лубкович, в.о. директора ЛКП «Львівське радіо».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!