У Львові відкривають новий тролейбусний маршрут, який з’єднає три райони. Схема

12099 0
Для цього додатково облаштовували контактну мережу та нові платформи на вул. Кульпарківській.
Фото: Зручне місто

Фото: Зручне місто

У Львові з 10 серпня запрацює новий тролейбусний маршрут №38 зі сполученням пл. Кропивницького – вул. Хуторівка. Він з’єднає три райони – Сихівський, Франківський і Залізничний. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Тролейбуси №38 курсуватимуть з пл. Кропивницького через ТЦ «Скриня», вул. Кульпарківську, вул. Володимира Великого, вул.Рубчака, вул. Стрийську, – вул. Хуторівку та у зворотньому напрямі. Загалом довжина маршруту становить 18,5 км. На лінії працюватимуть 8 машин у робочі дні та 7 – у вихідні. Інтервал руху – 10-11 хв.

Читайте також: У Львові планують відкрити нові трамвайні і тролейбусні маршрути. Інтерактивна мапа

За словами директора департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олега Забарила, цей маршрут передбачений у міській транспортній мережі. Раніше за таким сполученням курсував автобусний маршрут №38. Для цього додатково облаштовували контактну мережу та нові платформи на вул. Кульпарківській.

Він додав, що у місті є необхідна кількість рухомого складу, щоб забезпечити роботу ще одного тролейбусного маршруту.

Читайте також: Хто може їздити в громадському транспорті Львова. Перелік категорій

Нагадаємо, що тролейбусна контактна мережа на вул. Кульпарківській експлуатується з 1979 року. Протягом 42 років реконструкцію на цій ділянці не проводили, мережа була зношена, що спричиняло часті обриви контактного проводу та затримки руху електротранспорту, а підприємство несло значні збитки. Відповідно до Правил експлуатації трамвая та тролейбуса, контактна мережа підлягає заміні кожних 15 років. Також кабельні лінії живлення контактної мережі експлуатувались понад 30 років і потребували заміни.

Реконструкція контактної мережі стартувала у березні 2021 року і мала тривати до вересня. Роботи фінансувалися за кредитні кошти ЄБРР. Їхня вартість – 2,9 млн євро. Проєкт передбачав, зокрема, оновлення 3,4 км контактної мережі, влаштування фундаменту для нових опор, включно з улаштуванням кабельних вводів для кабелів освітлення, встановлення нових опор, заміну контактного проводу та  спецчастин, які забезпечують рух тролейбуса зі швидкістю не менше 40 км/год на усіх ділянках контактної мережі, заміну фідерних кабелів, які живлять контактну мережу загальною довжиною 2600 м.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!