У Львові відкривають перший продовольчий банк їжі для потребуючих

4015 0
Відвідувачі зможуть забрати свій безкоштовний продуктовий набір за адресою: вул. Кульпарківська, 158.
фото: фейсбук го "тарілка"

фото: фейсбук го "тарілка"

За два тижні, 9 серпня, у Львові запрацює перший в Україні продовольчий банк їжі «Тарілка» для потребуючих. Відвідувачі зможуть забрати свій безкоштовний продуктовий набір за адресою: вул. Кульпарківська, 158.

«Подія, до якої ми йшли майже 2 роки, нарешті відбудеться! Вже з 9 серпня двері продовольчого банку «Тарілка» відчиняються для відвідачів. Нарешті ми повною мірою зможемо виконувати задекларовані принципи соціальної та екологічної відповідальності», – йдеться в повідомленні на офіційній сторінці «Тарілки» у Фейсбуку.

Читайте також: У Львові збирають невикористану їжу в ресторанах та супермаркетах та передають малозабезпеченим

Тестовий тиждень, за словами організаторів, показав, що основний принцип роботи продовольчого банку – врятувати з поличок магазинів їжу на межі терміну придатності та передати її нужденним – добре працює не тільки за кордоном, а й у Львові.

Вони також нагадують обов'язкові правила роботи банку:

1. Реєстрація. Для отримання продуктового набору необхідно обов'язково та завчасно пройти реєстрацію за номером телефону 067 00 64 720. Для реєстрації потрібен паспорт, посвідчення пільгової категорії населення та номер телефону, за яким волонтери будуть контактувати. Отримати продуктовий набір можна буде у визначений день та час, про який волонтер повідомить завчасно по телефону. Якщо не зможете додзвонитися за вищевказаним номером – не хвилюйтеся, волонтери обов’язково перетелефонують, як тільки у них з’явиться вільна хвилина.

2. Продуктовий набір. Після реєстрації відвідувач може отримати стільки продуктів, скільки поміщається у спеціальну торбинку «Тарілки». Продуктовий набір формує волонтер безпосередньо у банку. Відвідувач отримує набір із тих продуктів, які надійдуть цього дня.

Читайте також: Як виживає в умовах карантину Оселя, що опікується бідними у Львові

3. Культура візиту до «Тарілки». Волонтери просять дотримуватись «живої» черги і поваги один до одного. Вхід у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння заборонено. Заборонено відвідування продовольчого банку без захисної маски. На вході у приміщення необхідно пройти безконтактне вимірювання температури, а також помити та продезінфікувати руки. Після цього відвідувач має показати волонтеру посвідчення пільгової категорії населення.

Нагадаємо, що у Львові не було продовольчого банку, їжу з якого віддавали б безпритульним, людям із малозабезпечених сімей чи пенсіонерам. Зайнявся його створенням підприємець та волонтер Ростислав Косюра, який переїхав до України в серпні 2019 року. Tvoemisto.tv у межах проєкту «Я вірю в цю країну» він розповів, яким буде перший у Львові продовольчий банк, як він допомагатиме мінімізувати кількість сміття та що таке «закон негарних фруктів і овочів».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!