На правах реклами

У Львові відкривають унікальну освітню програму для підлітків. Як долучитись?

4113 0
«Підлітковий вік – це період, коли дитина багато до чого втрачає інтерес. Тим часом на ринку не з’являються нові освітні програми, які були б якісними та могли б зацікавити», – вважає Наталія Смуток ініціаторка створення та співзасновниця школи Scolar, яка розпочинає роботу у Львові вже із квітня. Tvoemisto.tv пропонує дізнатися, як дитина може потрапити до програми.

Що таке Scolar?

«Ми вирішили створити альтернативну програму, яка надаватиме конкретні знання. Наприклад, розуміння хімії, фізики тощо. Дитині треба дати вудку (до того ж – вудку високоякісну), щоб вона пізніше змогла зловити рибу», – каже Наталія Смуток.

Ініціатори створення освітнього проекту запевняють, що не хочуть створювати конкуренцію школі чи заперечувати її потрібність, а вважають, що школа має бути базою, а Scolar – трампліном, який допоможе дитині здобути кращі стартові позиції.

Чого навчатимуть у програмі?

Scolar передбачає три напрямки, у межах яких творці проекту прагнуть розвиватися найближчим часом. Перший етап стартує вже 2 квітня і триватиме до 7 травня. Це навчальний модуль, під час якого діти зможуть протестувати пропоновану методику.  викладач певної дисципліни. Також за кожною групою буде закріплений ментор (наставник), який спостерігатиме за дітьми під час занять та допомагатиме викладачам краще розгледіти та розкрити здібності учнів.

Відповідно до вже розробленої програми, кожної суботи дві години підлітки присвячуватимуть опануванню «м’яких» навичок в ігровій формі: робота в команді, досягнення мети, визначення пріоритетів, самопізнання, уміння брати відповідальність, комунікативні здібності. Після обіду наступні дві години вони займатимуться 3D-моделюванням: спеціаліст розповідатиме, як працюють 3D-технології та як самостійно створювати 3D-анімацію.

«Дітей забезпечуватимуть усіма необхідними матеріалами. Квітневий курс коштуватиме 2 500 гривень. Ці гроші не покриють витрати на матеріали. Але ми свідомо йдемо на цей крок, аби протестувати такий спосіб навчання. Діти мають показати, чи таке їм буде цікаво», – каже Наталія Смуток.

Упродовж п’яти тижнів підлітки сформують свої команди та працюватимуть над власними проектами, аби одразу ж застосовувати на практиці засвоєнні знання. Як підсумок, у межах теми «Ми закохані у Львів» вони оберуть об’єкт для створення на 3D-принтері та презентують свої напрацювання перед широкою аудиторією до Дня міста.

Другий напрямок – організація літніх таборів. Їх програма передбачатиме креативні майстерні, арт-терапію, різноманітні квести, опанування командних навичок, англомовні клуби, своєрідну «школу виживання» тощо.

Третій напрямок – повноцінна суботня навчальна програма, яка має стартувати у вересні цього року. Вона також передбачатиме проектне навчання, опановування «м’яких» навичок та отримання корисних інструментів. Планують, що це буде довготривалий курс.

Хто викладатиме у Scolar

Серед методологів Scolar – кандидат психологічних наук, бізнес-тренер і консультант Андрій Рождественський та бізнес-тренер і консультант Світлана Бугай (які також є ініціатороми створення та співзасновниками проекту). Маючи досвід викладання у Львівській бізнес-школі УКУ та проведення тренінгів для великих компаній, саме вони працюють над набором команди викладачів, менторів і тренерів для програми, а також займатимуться написанням навчальної програми.

«Для нас важливо, аби викладачі також сповідували певні цінності. Окрім того, вони повинні вміти знайти підхід до кожного підлітка. Коли ще ми вчилися у школі, то розуміли: так треба, і тому ми це робитимемо. Сучасне покоління інакше: вони не робитимуть, доки не зрозуміють, навіщо це їм потрібно», – додає Наталія Смуток.

Як дитина може потрапити до програми?

У межах квітневого модуля планують створити 4 групи (до 12 осіб у кожній), із якими працюватиме викладач певної дисципліни. Зараз ще триває набір для навчання. Щоб зареєструватися для участі потрібно перейти на сайт організаторів, залишити свої контактні дані і з вами сконтактуютьсяменеджери проекту.

Детальніше про Scolar читайте у спецпроекті Tvoemisto.tv.

 

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!